AVERILE noilor miniştri din cabinetul Ponta. Vezi ce proprietăţi deţin şi câţi bani au în conturi

La capitolul avere, diferenţele dintre noii miniştri propuşi pentru cabinetul Ponta 3 sunt destul de mari. Dacă unii dintre ei se pot lăuda cu multe proprietăţii şi conturi mari în bănci, alţii în schimb anunţă în declaraţiile de avere că nu au nicio maşină sau casă pe numele lor.

05 mart. 2014, 19:57
AVERILE noilor miniştri din cabinetul Ponta. Vezi ce proprietăţi deţin şi câţi bani au în conturi

Aurelia Cristea, ministrul pentru Dialog Social raportează în declaraţia de avere trei terenuri şi trei case, ultima in construcţie. De asemenea, în ultimul an, ministrul a vândut o casă pe care a încasat suma de 550.000 de euro. Cristea deţine obiecte de arta, bijuterii si ceasuri in valoare de 35.000 euro iar în conturi mai deţine 300.000 de euro.

În cei 11 ani de înaltă performanţă în atletism, Gabi Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului a adunat zeci de medalii dintre care 12 de aur. Gabi Szabo deţine trei case şi tot atâtea terenuri, tablouri si bijuterii in valoare de 41.000 de euro dar are şi datorii de 500.000 de euro.

Florin Jianu, Ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism are şi el o avere considerabilă. Potrivit declaraţiei de avere deţine o casă de locuit şi un apartament în Slatina precum şi două apartamente în Bucureşti. În rest, Jianu declara că nu deţine terenuri, automobile, bunuri de valoare, credite sau conturi în bănci.

Cel mai tânăr ministru al cabinetului Ponta, ministrul de Finanţe Ioana Petrescu, are şi averea cea mai mică, însă are tot timpul să-şi ajungă colegii din urmă. Petrescu nu deţine case, apartamente şi nici bijuterii valoroase. Are însă un fond opţional de pensii de 22.000 de dolari şi a încasat aproape 100.000 de dolari anual de la Universitatea Maryland.