Ce averi au şefii din Poliţia Română. Cât câştigă chestorii cu salarii secrete, împuterniciţi de Lucian Bode

Chestorul Benone-Marian Matei conduce Poliţia Română, începând din 13 mai, fiind numit la propunerea lui Lucian Bode, ministrul de Interne. Echipa managerială mai este compusă din trei chestori şi un comisar-şef.

23 aug. 2021, 16:06
Ce averi au şefii din Poliţia Română. Cât câştigă chestorii cu salarii secrete, împuterniciţi de Lucian Bode

Ce averi au şefii din Poliţia Română. Chiar dacă nu par a avea averi impresionant, salariile pe care le primesc şefii Poliţiei Române de la bugetul de stat sunt ţinute secret. Motivul: acestea sunt cenzurate în declaraţiile de avere.

Ce averi au şefii din Poliţia Română. Ce a completat Benone-Marian Matei în declaraţia de avere

Aşa cum reiese din declaraţia de avere pe care a completat-o la numirea în funcţie, inspectorul general al Poliției Române, Benone-Marian Matei, deține, împreună cu soția sa, două apartamente în Bacău, cumpărate în 2012, respectiv 2016, cu suprafețe de circa 86, respectiv 80 de metri pătrați. De asemenea, el a declarat un autoturism Hyundai-Kona, fabricat în 2019.

Benone-Marian Matei are patru conturi în bancă în care are, în total, aproximativ 407.553 de lei. Veniturile sale anuale de la Ministerul Afacerilor Interne sunt cenzurate în declarația de avere.

Declaraţia de avere a lui Benone-Marian Matei
Benone-Marian Matei

Eduard Mirițescu – împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2021, pentru anul fiscal 2020, Eduard Mirițescu deține o treime dintr-un teren intravilan din județul Prahova, suprafața fiind de 441 de metri pătrați. În plus, conduce o Mazda fabricată în 2008.

Eduard Mirițescu are șase conturi în bancă, în care deține, în total, circa 340.605 de lei. Şi în cazul acestuia, veniturile anuale de la I.G.P.R. și M.A.I. sunt cenzurate în declarația de avere, conform Ziare.com.

Eduard Mirițescu

Citeşte şi: Bucureşteni surprinşi în timp ce distrug barierele din parcările cu plată. Imaginile vor fi transmise poliţiei

Florentin Ion Brăcea – împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2020, Florentin Brăcea deține trei terenuri intravilane. Primul este în Voluntari, dobândit în 2011 și 2019, cu o suprafață de 74 de metri pătrați. Celelalte două sunt dobândite în 2011, 2019 și 2020, fiecare având o suprafață de 11,50 de metri pătrați.

Florentin Brăcea a declarat un apartament tot în Voluntari, de circa 129 de metri pătrați. Are un cont în bancă în care deține 30.000 de euro. Veniturile sale anuale sunt, de asemenea, cenzurate.

Carmen Camelia Țuicu – adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2021, chestorul Carmen Țuicu deține un teren extravilan, dobândit prin moștenire în 2005, cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați.
Mai declară o casă dobândită tot prin moștenire, în 2005. Are și două apartamente în București, de circa 64, respectiv 33 de metri pătrați.

Ea susține că nu are bani în bancă. Veniturile sale anuale sunt, de asemenea, cenzurate.

Ștefan-Andrei Lință – împuternicit adjunct al inspectorului general al Poliției Române

Potrivit declarației de avere pe care a completat-o în 2021, comisarul-șef deține un apartament în București, cumpărat în 2020, de 59 de metri pătrați. Conduce o mașină Hyundai Tucson fabricată în 2005. Veniturile sale anuale sunt, de asemenea, cenzurate.

Citeşte şi: Răsturnare de situație în cazul scandalului în care a fost implicat Micutzu: „Nu am fost luat de Poliție, eu am mers la Secție pentru că iubita mea și prietenul meu au fost agresați fizic” VIDEO