CE, avertizată de pericolele la adresa migranţilor:”Se va opune CE modificării tratatelor europene?”

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a interpelat Comisia Europeană, cerând o poziție clară legată de propunerea premierului David Cameron în ceea ce privește limitarea migrației.

10 dec. 2014, 16:37
CE, avertizată de pericolele la adresa migranţilor:”Se va opune CE modificării tratatelor europene?”

Recent, prim-ministrul britanic David Cameron a propus un plan menit să descurajeze migranții din alte state membre să caute locuri de muncă în Marea Britanie, plan care i-ar afecta inclusiv pe românii stabiliți deja în Marea Britanie și pe cei care doresc acest lucru pe viitor.

Astfel, Victor Negrescu a întrebat oficialii Comisiei dacă se vor opune planului de limitare a migrației, în condițiile în care acesta ar presupune restrângerea libertății circulației forței de muncă și modificarea tratatelor UE.

Totodată, europarlamentarul social-democrat a solicitat soluții din partea Executivului european în vederea protejării liberei circulații în același timp cu păstrarea integrității Uniunii Europene.

În continuare, este redat apelul integral al europarlamentarului Victor Negrescu către Comisia Europeană.

Prim-ministrul Marii Britanii, David Cameron, a prezentat luna trecută direcțiile generale ale unui plan în care a solicitat restrângerea avantajelor de care beneficiază migranții, pentru ca aceștia să fie descurajați să plece din țările de origine. Premierul britanic a vorbit, în același timp, despre nevoia de a frâna afluxul de migranți către Marea Britanie și a menționat ca alternativă recomandarea cetățenilor săi să sprijine părăsirea Uniunii Europene.

– Consideră Comisia Europeană că propunerile prim-ministrului David Cameron sunt conforme cu prevederile legislației UE?
– În cazul în care planul înaintat de premierul britanic presupune modificarea tratatelor UE, se va opune Comisia Europeană unor revizuiri care să restrângă libertatea circulației forței de muncă pe teritoriul UE?
– Ce soluții are în vedere Comisia pentru protejarea principiului liberei circulații pe teritoriul UE, în paralel cu menținerea unității construcției europene?