Ce beau rușii după retragerea Coca-Cola, Fanta și Sprite de pe piață. Bătaie mare între producătorii locali (FOTO)

Rușii nu plâng prea mult după ce companiile occidentale au plecat din statul controlat de către Vladimir Putin. Pentru că celebrele sucuri de la Pepsi, Fanta și Sprite nu mai există pe piață, au fost găsite soluții alternative. 

18 mai 2022, 11:38
Ce beau rușii după retragerea Coca-Cola, Fanta și Sprite de pe piață. Bătaie mare între producătorii locali (FOTO)

În loc de Coca-Cola, Fanta și Sprite, rușii au trecut la propriile branduri: CoolCola, Fancy și Street. Producător local Ochakovo este responsabil de producția noilor băuturi răcoritoare, informează The Moscow Times.

CoolCola are „gustul renumit de cola”, a anunțat Ochakovo în social media. Între timp, sticlele companiei din Rusia, respectiv Fancy, care are aromă de portocale, şi Street, cu gust de lămâie şi lime, imită inclusiv brandingul Fanta şi Sprite.

Cele trei băuturi acidulate, occidentale, au dispărut din magazinele din Rusia după demararea războiului din regiunea Donbas, Ucraina, numit „operațiune specială”.

În unele magazine din Rusia ar mai exista Coca-Cola, dar la prețuri cel puțin triple.

 

 

Luptă mare între producătorii din Rusia

 

Ochakovo are o mare tradiție în Rusia. Compania a fost înființată în Uniunea Sovietică, în anul 1978. Activitatea Ochakovo se concentrează pe producția de băuturi tradiționale rusești, precum fermentat pe bază de cereale și băutură cu miere, cu un conținut scăzut de alcool medovukha.

În Rusia este mare bătaie între companiile locale, pentru înlocuirea Coca-Cola. Până acum au mai fost lansate Grink Cola, de Slavda Group și Komi Cola, de fabrica Syktyvkarpivo.

De asemenea, au apărut soluții alternative și pentru McDonald’s, care tocmai ce a anunțat retragerea din Rusia. Sandwich-urile copiate după cele americane fac senzație în statul lui Vladimir Putin.