Ce boală ai, în funcţie de cum te doare capul

Durerile de cap pot fi foarte diferite ca intensitate, localizare, cauză. Vezi ce boală ai, în funcţie de cum te doare capul.

28 mai 2014, 19:21
Ce boală ai, în funcţie de cum te doare capul

Dureri de cap cauzate de sinuzită

Sinusurile sunt nişte cavităţi din interiorul craniului tău, umplute cu aer. Atunci când ele sunt astupate de o infecţie, se umflă şi provoacă dureri de cap groaznice, stare generală proastă, îţi curge nasul, faci febră şi ai sensibilitate la lumină şi la atingere în zona feţei şi capului. Dacă ai astfel de dureri, nu te obosi să vindeci durerea de cap cu medicamente, ci tratează cauza durerii, adică sinuzita. În cazul alergiilor, trebuie tratată alergia şi inflamaţia cauzată de reacţia alergică, nu durerea simplă, care este doar o urmare a inflamării sinusurilor.

Migrena

Poate cele mai temute dureri de cap, migrenele sunt aproape în totalitate resimţite de femei. Durerea acută declanşată în tâmplă este adesea asociată cu greaţă, flashuri luminoase în ochi, tensiune arterială crescută şi încetinirea procesului digestiv (care face ca medicamentele să nu-şi facă efectul prea rapid). Migrena durează între câteva minute şi câteva zile şi este cauzată de vasele umflate de sânge de pe creier, care efectiv îl apasă prea tare.

CITESTE SI: Efectul placebo este real. Ce au descoperit cercetătorii

Mahmureala

Durerile de cap de după o noapte de beţie sunt destul de cunoscute multora. Ceea ce puţini ştiu este faptul că mahmureala este, în mare parte, deshidratare, la care se adaugă regrete pentru acţiunile din seara precedentă, greaţă, sensibilitate la lumină, etc.

O aspirină după mult alcool poate cauza deteriorarea ţesuturilor din interiorul intestinelor, aşa că se recomandă leacuri mai puţin toxice, cum ar fi o masă sănătoasă cu ceva carne în ea, hidratare intensivă şi odihnă.