Ce boli rişti să faci în funcţie de anotimpul naşterii

Potrivit unui nou studiu, anotimpul in care ne nastem poate sainfluenteze foarte mult felul in care ni se dezvolta prorpiul organism. Totdata, tot anotimpul in care ne-am nascut poate sa aiba influente asupra personalitatii, preferintelor culinare si viciilor.

21 dec. 2014, 05:35
Ce boli rişti să faci în funcţie de anotimpul naşterii

Cercetatorii britanici de la Universitatea Queen Mary din Londra sustin ca persoanele nascute iarna, in special in luna ianuarie, sunt predispuse unor boli psihice. Dintre acestea, cele mai periculoase sunt schizofrenia si tulburarea bipolara.

Pe de alta parte, persoanele nascute in lunile iulie, august sau septembrie au cel mai mic risc sa capete vreuna din bolile mentionate mai sus.
Persoanele nascute in luna mai de exemplu sunt predispuse sa fie depresive, spre deosebire de persoanele nascute in luna noiembrie.
O cauza ar putea fi infectiile materne – gravida poate contracta gripa iarna. Ar putea acest lucru sa creasca riscul de boli psihice? Sau dieta. În functie de sezon, anumite alimente – fructe, legume – sunt mai mult sau mai putin disponibile, iar acest lucru poate influenta dezvoltarea fatului.

Continuarea pe Lyla.ro