Ce cadouri a primit Klaus Iohannis în 2015. Cel mai scump: o carpetă persană. VEZI ÎNTREAGA LISTA

Klaus Iohannis a primit, anul trecut, cadouri de protocol în valoare de aproape 3000 de euro. Şeful statului nu a păstrat însă niciunul dintre cele 43 de obiecte primite în dar, preferând să le lase pe toate în patrimoniul Palatului Cotroceni, relatează România TV. Cel mai scump cadou a fost o carpetă persană, estimată la 200 de euro.

10 ian. 2016, 12:07
Ce cadouri a primit Klaus Iohannis în 2015. Cel mai scump: o carpetă persană. VEZI ÎNTREAGA LISTA

Administrația Prezidențială a făcut publică lista cadourilor primite de președintele Klaus Iohannis în 2015. Valoarea totală a bunurilor este de aproape 3.000 de euro, iar şeful statuluil le-a cedat Administrației Prezidențiale.

Iohannis a primit în total 43 de obiecte cu prilejul unor acțiuni de protocol . Cel mai scump cadou este o carpetă persană, ţesută, evaluată la 200 de euro. Şeful statului a mai primit Icoana „Domnului Iisus Hristos”, pictată manual, estimată la 180 de euro, precum şi o „Frescă Matrix – căprioară îngenuncheată de un leu-grifon”, din bronz, evaluată la 160 de euro.

Alte cadouri oferite preşedintelui sunt Constituția Poloniei din 1791  (150 de euro) şi gravura “ Piazza di Monte Cavallo”, scenă din 1830 (150 de euro).

Iohannis a primit şi o fotografie cu autograf a Prinţului Charles de Wales, în ramă de lemn îmbrăcată în piele, evaluată la 50 de euro, şi un obiect din lemn – “Cap de cerb”, în valoare de 50 de euro.

Printre bunurile de valoare mică primite de preşedinte se numără o pictură a unei eleve din Argeș (10 euro), un ou de lemn pictat (20 de euro) și un bust a lui Vlad Țepeș (25 de euro).

Potrivit listei publicate de Administrația Prezidențială, printre cadourile primite de șeful statului se mai numără obiecte de artizanat cu motive populare românești — clop, traistă, ștergar (89 de lei), o machetă din metal Petronas Twin Towers Kuala Lumpur — Malaysia (178 de lei), o corespondență diplomatică între Mihai Eminescu și Theodor Rosetti din 1873 (223 de lei) şi o carte poștală trimisă de Ion Luca Caragiale către dr. Paul Zarifopol (178 de lei).

Președintele Iohannis a mai primit icoane, tablouri, plachete, sculpturi, vase, o rolă de pergament cu însemne chinezești, un etui de cărți de vizită, o față de masă brodată şi un fanion cu stema Poloniei.

VEZI ATASAT INTREAGA LISTA