Ce CADOURI a primit şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în 2015

Publicat: Luni, 11 Ianuarie 2016 09:27 // Actualizat: Luni, 11 Ianuarie 2016 09:31 // Sursa: romaniatv.net

O machetă a Camerei Reprezentanților Republicii Indonezia, un stilou Cerruti 1881, o statuetă în miniatură reprezentând un cal argintat, dar și un CD cu celebrul violonist David Garrett se numără printre cadourile primite de senatori, în anul 2015, cu ocazia unor întrevederi.

Foto: Facebook / Călin Popescu Tăriceanu

Cele 15 bunuri cu titlu gratuit primite de Camera Superioară în anul 2015 valorează 590,49 euro, iar cele nouă primite de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, 349,24 euro, se arată pe site-ul Senatului.

Cele mai scumpe cadouri primite de șeful Senatului au fost o statuetă în miniatură reprezentând un cal argintat, în valoare de 90 euro, primită de la președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, o figurină din ceramică, reprezentând un personaj celtic, în valoare de 60 euro, oferită de șeful Parlamentului Irlandei, Sean Barrett, și o broderie cu fir de mătase înrămată tip tablou, de 56 euro, primită la întâlnirea cu ambasadorul Republicii China în România, Xu Feihong.

Cadoul cu cea mai mică valoare primit de Călin Popescu-Tăriceanu a fost o carte a prim-ministrului Albaniei, Edi Rama, "În culisele puterii", în valoare de 6,80 euro.

Șeful Senatului a mai primit anul trecut o figurină din argilă reprezentând o femeie, un album cu istoria Bulgariei ilustrată, o cravată din mătase, un platou din porțelan, o figurină din bronz emailat reprezentând un leu.

Singurele bunuri rămase în posesia președintelui Senatului au fost cartea prim-ministrului Albaniei și cravata din mătase primită de la președintele Adunării Naționale a Republicii Serbia, Maja Gojkovic.

Senatorul Florin Constantinescu a primit cel mai valoros dar de la Senat în 2015 — o machetă a Camerei Reprezentanților Republicii Indonezia în valoare de 99,99 euro, care a rămas în posesia sa. Senatorul a avut o întrevedere cu Taufik Kurniawan, vicepreședinte al acestui for legislativ.

La rândul său, vicepreședintele Senatului Cristian Dumitrescu a primit un stilou Cerruti 1881 în valoare de 72,79 euro, de la Algirdas Sysas, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Lituania, pe care l-a păstrat.

Bunuri cu titlul gratuit a primit și senatorul Titus Corlățean în calitate de președinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen. Senatorul a primit la o întâlnire cu o delegație a grupului parlamentar de prietenie cu România din Bundestag un CD al violonistului David Garrett, cu o valoare de 9,98 euro. Bunurile au însumat 49,63 euro și le-a păstrat Titus Corlățean.

Legea 251/2004 stipulează că demnitarii trebuie să declare cadourile de peste 50 de euro primite în exercițiul funcției. Cadourile cu o valoare maximă estimată de până în 200 euro pot fi păstrate de demnitar, cele evaluate peste această sumă putând intra în posesia demnitarului dacă achită diferența între 200 euro și valoarea bunului respectiv.

CITEŞTE ŞI: Ce cadouri a primit Klaus Iohannis în 2015. Cel mai scump: o carpetă persană. VEZI ÎNTREAGA LISTA

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 09:41
... O machetă a Camerei Reprezentanților Republicii Indonezia, un stilou Cerruti 1881, o statuetă...
1
EUR
4.7612
RON
26 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H