CRĂCIUN 2014. Ce cadouri le plac europenilor. Topul darurilor de CRĂCIUN cel mai bine vândute

Cartea este cadoul cel mai des oferit adulţilor de Crăciun în 2014, relevă un studiu realizat de societatea de consultanţă Deloitte în 17 ţări din Europa, precum şi în Africa de Sud.

25 dec. 2014, 09:12
CRĂCIUN 2014. Ce cadouri le plac europenilor. Topul darurilor de CRĂCIUN cel mai bine vândute

CRĂCIUN 2014. De departe, vedeta din acest an a cadourilor de Crăciun este cartea. O carte pentru fiecare, de la mic, la mare, nu supără pe nimeni… Cartea parea  fi cadoul cu care rareori dai greş, mai ales că se presupune că ai cât de cât habar de gusturile literare ale celui căruia i-o oferi. De aceea, europenii au ales cartea pe primul loc, ca dar de Crăciun.

CRĂCIUN 2014. Excepţie de la acesat trend pare să fie, anul acesta, Rusia, care a pus fumurile pe primul loc. După ea, alte ţări care nu sunt interesate de cărţi, precum şi Ucraina şi Africa de Sud, preferă produsele din ciocolată.

CRĂCIUN 2014. Studiul arată şi faptul că britanicii sunt cei mai cheltuitori europeni, iar olandezii cei mai moderaţi. Familiile din Marea Britanie alocă sărbătorilor de la sfârşit de an aproximativ 764 de euro, în medie. În clasament, le urmează locuitorii din Luxemburg (715 euro) şi cei din Elveţia (647 euro), scrie Le Soir. La polul opus al topului se situează olandezii (266 de euro), portughezii (270 de euro) şi polonezii (277 de euro).

Aceste sume reprezintă banii pe care o familie ar urma să îi cheltuiască de Crăciun pentru cadouri, mese festive, ieşiri în oraş şi diverse activităţi de timp liber. Media la nivel european este de 488 de euro.

CRĂCIUN 2014. Aflat la cea de-a 17-a ediţie, studiul constată că ‘zona euro este încă vulnerabilă, cu previziuni de creştere fragile’, iar în acest context, ‘încrederea consumatorilor este pusă la încercare’. Prin urmare, doar cetăţenii din Elveţia, Germania şi Polonia estimează că vor da mai mulţi bani decât anul trecut, cu 2,1 %, 1,3 %, şi, respectiv, 13,1%.

Cei care vor strânge cel mai mult cureaua vor fi portughezii (cu 10,8%), finlandezii (cu 11,8%) şi grecii (cu 12,5 %).