Ce căuta Valentin Preda la Ministerul Dezvoltării, când a fost ridicat de DNA. Bănuiala lui Dragnea

Fostul secretar de stat Valentin Preda a fost ridicat, marţi, din faţa ministerului condus de Liviu Dragnea, însă vicepremierul spune că nu ştie ce căuta acesta acolo. Dragnea bănuieşte totuşi că Preda venea la minister să discute despre Strategia Dunării.

20 feb. 2013, 13:22
Ce căuta Valentin Preda la Ministerul Dezvoltării, când a fost ridicat de DNA. Bănuiala lui Dragnea

 Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri că nu ştie ce căuta la Ministerul Dezvoltării fostul secretar de stat în Ministerul Transporturilor Valentin Preda.

Întrebat ce căuta Valentin Preda la Ministerul Dezvoltării, Dragnea a spus: „Nu ştiu, nu a mai apucat să intre. Din ce bănuiesc, domnul Preda venea aici să discute cu colegi de-ai mei despre Strategia Dunării”.

El a spus că există un comitet coordonat de Ministerul Transporturilor privind Strategia Dunării, comitet în care este inclus şi Ministerul Dezvoltării şi probabil Valentin Preda venea la Ministerul Dezvoltării să discute despre Strategia Dunării.

Ce pot să vă spun eu este că domnul Valentin Preda este un om pe care l-am apreciat foarte mult şi sper în continuare să fie găsit nevinovat. Nu ştiu de ce este acuzat, dar în ceea ce priveşte Strategia Dunării a avut o colaborare foarte bună cu omologul lui din partea bulgară şi a dus la semnarea unui memorandum foarte apreciat”, a adăugat Dragnea, potrivit Mediafax.

Secretarul de stat Valentin Preda a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA, din faţa Ministerului Dezvoltării.

Potrivit unor surse judiciare, secretarul de stat Răducu Valentin Preda ar fi fost ridicat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un caz în care se fac cercetări privind posibile fapte de corupţie legate de anumite contracte.

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a fost ridicat de procurorii DNA, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Răducu Valentin Preda este secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre.

Reprezentanţii PSD Constanţa spun că „reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda din faţa Ministerului Dezvoltării aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin”, precizând că secretarul de stat este susţinut în funcţie de PSD Constanţa.

Valentin Preda este vicepreşedinte al filialei municipale Constanţa a PSD.