Ce clădiri de interes public urmează să fie consolidate antiseismic în Bucureşti

Primăria Sectorului 1 a pus în siguranţă aproape toate clădirile de interes public pe care le are în administrare. Pentru finalizarea programului de consolidare antiseismică demarat în 2004 au mai rămas doar două clădiri de reabilitat.

04 mart. 2015, 16:01
Ce clădiri de interes public urmează să fie consolidate antiseismic în Bucureşti

Administraţia locală a Sectorului 1 a finalizat lucrările de consolidare la toate cele 30 de unităţi de învăţământ care prezentau risc seismic. Lucrările la ultimele două unităţi de învăţământ, Grădiniţa de Copii nr. 50 şi căminul de la Colegiul Tehnic de Material Rulant pentru Transporturi Feroviare, au fost finalizate la începutul acestui an.

„Încă din 2004 am demarat un amplu program de consolidare a clădirilor de interes public din Sectorul 1: unități de învățământ, spitale și sedii administrative. Aceste clădiri sunt tranzitate zilnic de sute de persoane şi nu ne putem permite să punem în pericol siguranţa elevilor, a pacienţilor şi a tuturor acelora care apelează la serviciile unei instituţii publice din Sectorul 1”, afirmă primarul Andrei Chiliman.

CITEŞTE ŞI Ce păţesc proprietarii care nu-şi consolidează clădirile considerate PERICOL PUBLIC în caz de CUTREMUR

În plus, şi lucrările de consolidare la unităţile sanitare din această zonă administrativă se apropie de final. Din 2004 până în prezent, în cadrul Programului „Prioritate pentru viață!”, Primăria Sectorului 1 a finalizat lucrările de consolidare la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri, la Corpul B al Spitalului Clinic „Sfânta Maria”, la clădirea Spitalului Clinic de Nefrologie „Carol Davilla”, la corpurile B şi C din cadrul Spitalului de Obstretică-Ginecologie „Filantropia”, precum şi la clădirea Ambulatoriului din cadrul aceluiaşi spital. Totodată, administraţia locală a mai adus la coeficientul optim de asigurare seismică şi corpul A al Spitalului de Urgenţă „Floreasca”, corpul G al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, precum şi corpul B al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice.

Primăria Sectorului 1 va finaliza programul de consolidare și reabilitare a unităților sanitare prin începerea lucrărilor la Secția de Anatomie Patologică de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” şi la Secţia Medicală 2 de la acelaşi spital.

De asemenea, administraţia locală a pus în siguranţă cele două sedii administrative care necesitau consolidare: imobilul situat în Piaţa Amzei nr. 13, finalizat și redat circuitului public în anul 2012 și sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9, în care Primăria Sectorului 1 îşi va relua activitatea începând cu 2015.

VEZI ŞI Lista clădirilor din Bucureşti cu RISC RIDICAT DE PRĂBUŞIRE în caz de CUTREMUR