Ce conţin, de fapt, icrele din comerţ. Ce ne recomandă nutriţioniştii

Icrele din comerţ conţin cu adevărat doar 10% icre, restul fiind reprezentat de conservanţi şi aditivi, notează România TV.

17 ian. 2014, 09:17
Ce conţin, de fapt, icrele din comerţ. Ce ne recomandă nutriţioniştii

Gelifiant, guma xanthan şi guma guar, benzonat de natriu, ulei, dar şi icre în proporţie de 10%, acestea sunt unele dintre ingredientele menţionate pe o cutie de icre. Astfel, o cutie de icre conţine mai mult conservanţi şi aditivi care dau consistenţă decât icre propiu-zis.

Aceste ingrediente pot provoca greaţă, balonare, crampe sau chiar alergii.

Nutriţionistul Corina Zugravu atrage atenţia că în comerţ icrele se găsesc sub denumirea de salată de icre, ceea ce înseamnă că produsul de bază – icrele – este prezent într-o cantitate redusă.

Cel mai bine este să facem icre la noi acasă. Putem pune ulei cât dorim, putem adăuga şi lămâie, care aduce vitamina C şi care îmbunătăţeşte calitatea nutriţională„, a recomandat nutriţionistul la România TV.

Totuşi, Corina Zugravu afirmă că guma de xanthan şi guma guar nu au efecte negative asupra consumatorilor.  „Eu folosesc guma de xanthan pentru reducerea colesterolului. Toate aceste gume sunt substanţe naturale. Singurul lucru care poate să apară este o parte din colesterolul din tubul digestiv este eliminat în scaun”, a completat nutriţionistul.


loading...
Partenerii noștri