Ce conţine un mic dejun delicios şi bun

Ce poate fi mai plăcut decât să îți începi ziua alături de cei dragi savurând un mic dejun, copios, sățios și sănătos?

15 mart. 2018, 08:27
Ce conţine un mic dejun delicios şi bun

Clătite…am zis cuvântul atât de evitat mai ales de persoanele aflate la dietă. Cui nu îi plac clătitele?  Să ridice mâna sus. Pun ariu că deja în mintea ta au apărut idei cu ce le-ai putea umple, deși încă nu te-ai apucat să le faci.

Ei bine, clătitele sunt probabil cea mai bună idee de mic dejun, apreciată atât de cei mici cât și de cei mari.

Citește în acest articol o rețetă simplă, sănătoasă și foarte gustoasă de clătite, prietene de această dată cu silueta ta, și asta deoarece le vei consuma dimineața și vei evita să dai fuga la borcanul de dulceață.

Morcovul, secretul clătitelor dietetice

Cu siguranță că până acum nu te-a gândit la această combinație, de clătite cu morcov mai ales.

Însă morcovul este foarte sănătos și poate fi consumat fără nici un fel de restricție. Conținutul său vitaminic nu poate decât să aducă un plus micului tău dejun, un conținut ridicat de vitamine.

Pentru asta ai nevoie de 200 grame de morcovi rași, ¼ cană de unt , 25o grame de făină, 2 lingurițe de scorțișoară, ¼ linguriță de nucșoară, ¼ linguriță de ghimbir, un plic de praf de copt, un praf de sare, 350ml de lapte bătut, 60ml lapte, ¼ cană de zahăr brun, 3 ouă și o jumătate cană de nucă pisată.

Obișnuiește-te să adaugi ghimbirul în alimentația ta și vei vedea efectele benefice în scurt timp.

Sigur nu te-ai fi gândit la o astfel de combinație de alimente pentru a obține aluatul de clătite, dar acum poți experimenta o rețetă nouă, sațioasă și extrem de gustoasă.

Crema ideală pentru clătite dimineața

Am zis, uită de celebra dulceață, alege diversitatea atunci când vine vorba de alimentația și sănătatea ta.

Astfel, că de această dată asigură-te că ai la îndemână 2o0g de cremă de brânză, ¼ cană de unt, 80ml de lapte și ½ linguriță de extract de vanilie.

Din ingredientele de mai sus pune untul pe foc la topit și apoi adaugă morcovii pân se înmoaie, apoi amestecă făina cu scorțișoara, nucșoara, ghimbirul, praful de copt și sarea. În alt bol amestecă ouăle, laptele bătut, laptele, zahărul brun și apoi adaugă morcovii căliți.  Următorul pas este să amesteci cele dou boluri și astfel vei obține aluatul de clătite. Asigură-te că obții o compoziție omogenă, amestecând foarte bine.

După ce ai făcut clătitele, poți să faci și compoziția cu care le vei umple. Și anume, într-un bol amestecă cu ajutorul unui mixer crema de brânză cu untul și apoi adaugă zahărul, laptele nuca pisată și gata compoziția.

Umple clătitele și savurează-le alături de cei dragi ție. Nu uita de cafeaua neagră fără zahăr și fără lapte!

Găsești 5 idei pentru un mic dejun dietetic AICI