Ce credea Albert Einstein despre Dumnezeu, bomba atomică şi adulter

Albert Einstein a revoluţionat fizica, pentru care a primit şi un premiu Nobel, în 1921, şi a publicat peste 300 de lucrări ştiinţifice şi 150 de lucrări non-ştiinţifice. Fizicianul a lăsat în urma sa mii de documente, dar şi scrisori personale, din care putem afla ce credea Einstein despre bomba atomică, despre Dumnezeu sau adulter.

16 iun. 2015, 11:00
Ce credea Albert Einstein despre Dumnezeu, bomba atomică şi adulter

Albert Einstein vorbeşte într-o scrisoare pe care i-a trimis-o, în 1945, fiului său Hans, despre legătura dintre teoria relativităţii şi bomba atomică. Scrisoarea a fost trimisă la numai o lună după bombardarea oraşelor Hiroshima şi Nagasaki, potrivit Mediafax.

Einstein a semnat la 2 august 1939 o scrisoare către preşedintele american de atunci, Franklin Roosevelt, în care avertiza că realizarea unei bombe atomice cu ajutorul uraniului este posibilă şi sfătuia Guvernul american să investească bani şi timp în cercetările lui, sugerând că fizicienii din Germania lucrau deja la construirea unei astfel de arme. Ulterior, fizicianul a spus că regretă această epistolă.

Într-o altă scrisoare trimisă în 1945 lui Guy H. Raner, Albert Einstein vorbeşte despre religie şi despre existenţa lui Dumnezeu. El se descrie ca fiind ateu. După patru ani, Einstein i-a scris, din nou, lui Guy H. Raner, însă de data aceasta pare să-şi fi schimbat opţiunea. El discreditează ateismul şi se declară agnostic.

Citeşte şi: BANCUL ZILEI: Einstein şi formula lui Dumnezeu