Ce, cum şi cât, un ghid al agronutrienţilor şi oferte de la Nu Oricum 

Despre nutrienți știm că sunt acele substanțe chimice deja existente în sol. Au rolul de a hrăni plantele și de a le ajuta să se dezvolte armonios.

07 dec. 2021, 13:18
Ce, cum şi cât, un ghid al agronutrienţilor şi oferte de la Nu Oricum 

Toată lumea știe că solul are nevoie de substanțe hrănitoare și va fi ajutat de agronutrienți să fie mai fertil. Însă, cum și când sunt aplicate acestea, este o altă poveste. Așadar, să nu credeți că din moment ce ați ales un tip de îngrășământ și acesta este de calitate ați cam încheiat cu tot ce înseamnă fertilizarea solului. Despre agronutrienți, în detaliu Despre nutrienți știm că sunt acele substanțe chimice deja existente în sol. Au rolul de a hrăni plantele și de a le ajuta să se dezvolte armonios, astfel încât să aveți potențialul maxim atins al solului. Ceea ce unii ignoră este faptul că atunci când vorbim despre agronutrienti vorbim despre un efect complex și garantat, însă în anumite contexte. Adică nu umpleți solul de substanțe pentru fertilizare, în speranța că astfel veți avea culturi bogate. La fel de importanți sunt și alți pași ce țin de modul în care cultivați plantele. Spre exemplu, este crucial și planul de rotație al plantelor. Iată despre ce este vorba:

  • Includeți leguminoase, căci acestea degajă în sol azot, acesta fiind esențial pentru solul fertil. 
  • Important este să fie evitată rotația între grâu și porumb. Acestea sunt destul de populare, mulți agricultori folosesc această rotație, însă ceea ce unii nu știu este că se consumă cantități mari de nutrienți astfel. 
  • Dacă terenul este în pantă, ar fi bine de introdus plante perene, pentru că acestea reduc eroziunea solului. 
  • Dacă optați pentru o cultură de floarea soarelui, ar fi bine de păstrat pe o perioadă de 4 până la 5 ani, astfel încât să fie prevenite anumite boli. 

Nutrienți necesari solurilor Trebuie să faceți diferența între tipurile de nutrienți. Îngrășământul organic este și el util, însă nu trebuie să între în contact direct cu plantele, căci le poate crea arsuri. În plus, nu oricine are de unde să facă rost de îngrășământul organic. Așadar apelează mai degrabă la cel mineral. În acest caz vorbim despre fertilizare în cantități foarte stricte, căci rolul este de a echilibra materia organică. Știați că… nutrienții din sol ajută plantele în mod complex? Spre exemplu, magneziul ajută în procesul de fotosinteză. Azotul este cel care stimulează creșterea tulpinii și frunzelor și stimulează formarea proteinelor. În cazul calciului vorbim despre a crea o mai bună rezistență a plantei, în timp ce potasiul este responsabil cu formarea rădăcinilor mai rezistente și mai puternice. Nu în cele din urmă amintim de sulf, cel care ajută la absorbția compușilor organici și a vitaminelor, pentru ca plantele să aibă parte de o creștere armonioasă. Regăsiți la Nu Oricum specialiști, dar și produse de calitate Cei care în această perioadă sunt ocupați cu îngrijirea serei sau a unui solar trebuie să știe că se pot baza pe ofertele de la Nuoricum.ro. Magazinul online în cauză este ofertant în ceea ce privește gama de semințe. Regăsiți aici sortimente diverse, astfel încât să vă permiteți să experimentați și alte soiuri. Aveți garanția că  au putere mare de germinație. Tot aici veți găsi echipamente specifice care să vă ajute să obțineți maxim de randament în seră sau solar. Fie că vorbim despre irigarea prin picurare sau de diversele tipuri de folii, veți regăsi aici produse și echipamente profesionale. Iar dacă este necesar, optați pentru consiliere. Echipa de la Nu Oricum este compusă din personal cu experiență, horticultori care vor ști ce să vă recomande, astfel încât alegerile să vă avantajeze. Așadar, povestea cu îngrășămintele potrivite este una mai complexă decât pare. Cultura bine controlată și dezvoltată atent, îngrijită pas cu pas va fi însă răsplătită cu produse de calitate. Descoperiți ce înseamnă să întrețineți cu pasiune o seră sau un solar, din pagina nuoricum.ro. Contact: [email protected]


loading...
Partenerii noștri