Ce cumpără românii de pe site-urile de reduceri

Piaţa cumpărăturilor colective din România s-a ridicat anul trecut la 18 milioane de euro, iar pentru 2012 se estimează că cel mai mare segment va fi ocupat de achiziţiile la preţuri reduse.

19 apr. 2012, 07:56
Ce cumpără românii de pe site-urile de reduceri

„Observăm o orientare a consumatorilor către mai multe tipuri de oferte: către cele cu valori mici, care nu implică un efort financiar ridicat pentru clienţii finali, ofertele de vacanţă sau cele de îngrijire corporală”, a declarat pentru RTV.NET Arthur Rădulescu director general al ShopMania Net.

Potrivit acestuia, ofertele înregistrează o sezonalitate din punctul de vedere al domeniilor de servicii şi produse propuse spre vânzare, atît în funcţie de repere precum frecvenţa activităţilor într-o anumită perioadă a anului, cât şi în funcţie de predilecţia consumatorilor pentru diferite produse de sezon.

„În această perioadă sunt mai căutate ofertele de vacanţă, în vreme ce în preajma sărbătorilor sau în luna martie au fost căutate cele din domeniul „Frumuseţe” sau „Îngrijire corporală”. Concentrarea unui număr mare de oferte pe anumite domenii, în urma mecanismelor concurenţiale care antrenează business-urile, poate duce însă la saturaţie şi la o scădere considerabilă a ofertelor pentru anumite produse sau servicii în perioada imediat următoare”, a declarat reprezentantul ShopMania Net.

Internetul românesc a fost invadat în ultimii doi ani de site-urile de reduceri. Piaţa a ajuns la o anumită saturaţie drept exemplu că în această primăvara, Golden Deals, unul dintre cele mai mari site-uri de reduceri a renunţat la operaţiunile din România.

„Pe măsură ce competiţia devine din ce în ce mai acerbă, creşte şi bariera de intrare într-un astfel de business. Astfel, fiecare companie care va adresa această piaţă în România trebuie să bugeteze investiţii din ce în ce mai mari pentru a-şi asigura popularitatea şi implicit succesul în domeniul site-urilor de reduceri.  Desigur, acesta este un trend care se aplică şi la nivel global”, a mai spus Rădulescu.