Ce despăgubiri cer familiile tinerilor ucişi de Vlad Pascu la 2 Mai. Sumele sunt uriaşe, cine va plăti banii

Familiile tinerilor decedați în tragicul accident de la 2 Mai, produs în timp ce Vlad Pascu conducea drogat și cu viteză mare, au solicitat daune morale și materiale considerabile. Accidentul a dus la decesul Robertei Dragomir și lui Sebastian Olariu, iar alți trei tineri au fost răniți.

15 mai 2024, 12:24
Ce despăgubiri cer familiile tinerilor ucişi de Vlad Pascu la 2 Mai. Sumele sunt uriaşe, cine va plăti banii
Ce despăgubiri cer familiile tinerilor ucişi de Vlad Pascu la 2 Mai. Sumele sunt uriaşe, cine le va plăti

Ce despăgubiri cer familiile tinerilor ucişi de Vlad Pascu la 2 Mai.  Cei trei tineri răniți s-au constituit părți civile și solicită câte un milion de euro fiecare, drept compensație pentru daunele suferite. Pentru familia Dragomir, care include mama, tatăl, sora și doi bunici, fiecare membru solicită despăgubiri în valoare de cinci milioane de euro. În cazul familiei Olariu, care cuprinde cei doi părinți, sora, doi bunici și două mătuși, sumele exacte cerute drept daune nu au fost încă comunicate, scrie Libertatea.

Astfel, daunele cumulate cerute de familiile victimelor și de persoanele rănite se ridică la impresionanta sumă de 33 de milioane de euro. Această sumă ar putea crește odată ce se adaugă cererea de compensație a familiei Olariu.

Despăgubirile vor fi plătite inițial de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), care ulterior va căuta recuperarea acestor sume de la inculpat printr-un proces legal.

Citeşte şi: Vlad Pascu îşi recunoaşte oficial faptele. Cum arată declaraţia care l-ar ajuta să primească o pedeapsă mai mică în Dosarul 2 Mai FOTO DOCUMENT

Este important de menționat că nu există pârghii legale pentru a obliga familia lui Vlad Pascu să suporte costurile despăgubirilor în locul acestuia, întrucât răspunderea penală este personală.

Procesul lui Vlad Pascu urmează să fie judecat pe fond, cel mai probabil pe data de 23 mai 2024, la Judecătoria Mangalia. Acesta este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea sub influența drogurilor și părăsirea locului accidentului, infracțiuni care pot duce la o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare conform legislației în vigoare.