Ce dureri fizice generează emoţiile negative

Experimentam o arie foarte larga de emotii, de la fericire la tristete, de la veselie extrema la depresie. Fiecare dintre aceste emotii se rasfrange intr-un mod unic asupra corpului uman. Mai cu seama emotiile negative se fac "simtite" in zone ale trupului in moduri neasteptate!

12 ian. 2015, 06:27
Ce dureri fizice generează emoţiile negative

Un exemplu clar consta in balanta chimica de la nivelul creierului. Daca creierul secreta serotonina, dopamina sau oxitocina, ne simtim bine, chiar fericiti. Daca corpul elibereaza cortizol pe fond de stres, avem trairi cu totul diferite, mai exact – negative. Toate acestea ne afecteaza trupul. Mai exact, genereaza dureri in diverse parti ale corpului.

Corpul nostru reflecta „lumea” noastra interioara, iar felul nostru de a fi se rasfrange, la randul sau, asupra trupului nostru. Iata cum!

Dureri de gat – persoanele la care apar cel mai des dureri sau simple jene la nivelul gatului sunt, de regula, inflexibile in caracterul lor, sunt incapatanate si refuza deseori sa vada si prin ochii altcuiva situatiile in care se afla. Sunt asa-numitele persoane cu „ochelari de cal”.

Dureri la nivelul umerilor – cu cat o persoana considera viata o povara mai mare, cu cat considera ca este mai neindreptati in viata, neapreciat si simte ca i se pun prea multe responsabiliti pe umeri, cu atat prezinta riscuri mai mari sa sufere de dureri la nivelul umerilor si chiar tinde sa mearga cu ei lasati.

Citeste continuarea pe Lyla.ro