Ce efecte are ceaţa asupra sănătăţii oamenilor

Potrivit medicilor, ceata persistenta presupune un stres adaptativ cu efecte negative in special asupra pacientilor cu afectiuni pulmonare sau cardiace si a celor cu varste inaintate. 

09 ian. 2014, 14:58
Ce efecte are ceaţa asupra sănătăţii oamenilor

Efectele suprasaturarii aerului cu vapori de apa sunt accentuate si agravate de temperaturile scazute si de poluare. In aceste conditii nu este o surpriza ca in aceasta perioada tot mai multi pacienti prezinta tulburari respiratorii si cardiovasculare manifestate prin dispnee, tuse, expectoratie, dureri retrosternale si palpitatii, cefalee si vertij.

„Laringitele si traheobronsitele sunt commune in aceasta perioada, dar se poate ajunge pana variatii importante ale tensiunii arteriale, crize de angina pectoarala si chiar infarct miocardic acut. La cei meteosensibili sunt modicari neuropsihice-migrenele, vertijul, cefalee si tulburarile de comportament alimentar sau a somnului pot crea un grad crescut de disconfort.

Recomandam celor cu patologie preexistenta evitarea expunerii la temperaturile scazute, mai ales in marile orase cu grad crescut de poluare iar celor la care simptomatologia persista sau se agraveaza sa consulte medicul de familie pentru stabilirea unui tratament corespunzator”, spune medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit bzi.ro.