Ce efecte au antibioticele asupra sănătăţii tale

Chiar dacă sunt folosite pentru a distruge bacteriile rele din corp, antibioticele atacă şi alte bacterii care au un rol esenţial în organism.

24 feb. 2014, 17:27
Ce efecte au antibioticele asupra sănătăţii tale

Iată câteva efecte negative ale antibioticelor:

1. Afecţiuni ale stomacului. Cele mai des întâlnite efecte negative ale antibioticelor sunt dezechilibrele digestive, stările de greaţă şi ameţeală. Acestea sunt provocate de inflamaţii ale intestinului, ce apar ca urmare a dezechilibrului la nivelul bacteriilor saprofite aflate în stomac, scrie eva.ro.

2. Candidoza. Femeile care apelează des la antibiotice se pot confrunta cu Candida, deoarece acestea au un efect negativ asupra florei vaginale.

3. Afecţiuni respiratorii. În urma folosirii constante a antibioticelor, adulţii se pot confrunta cu probleme respiratorii, deoarece pereţii plămânilor sunt afectaţi. Administrarea antibioticelor la o vârstă fragedă creşte riscul apariţiei astmului.

4. Scăderea imunităţii. Flora intestinală este responsabilă şi de menţinerea unui sistem imunitar sănătos. Dezechilibrele pe care administrarea de antibiotice le produce se extind şi sistemului de apărare, deoarece flora intestinală nu mai poate sintetiza imunoglobulinele.

5. Afecţiuni ale rinichilor. Insuficienţa renală şi pietrele la rinichi sunt două dintre efectele antibioticelor asupra rinichilor care devin vulnerabili în faţa pericolului unei noi infecţii.

Citeşte şi ATENŢIE! Antibioticele vor deveni INEFICIENTE în viitorul apropiat