Ce era, de fapt, cimentul care l-a împins pe Irinel Columbeanu spre drumul falimentului: „Columbeanitul nicidecum nu era un ciment”

Ce era cimentul pe care Irinel Columbeanu l-a lansat la începutul anilor 2000. S-a aflat de ce Columbeanitul nu a avut, de fapt, succes. Mâna dreaptă a fostului afacerist a dezvăluit totul.
Alina Costache
13 iun. 2024, 16:38
Ce era, de fapt, cimentul care l-a împins pe Irinel Columbeanu spre drumul falimentului: „Columbeanitul nicidecum nu era un ciment”
Ce era, de fapt, cimentul lui Irinel Columbeanu

Irinel Columbeanu s-a numărat printre cei mai prosperi oameni de afaceri din România. În urmă cu mai bine de 20 de ani, acesta a avut o idee de afaceri menită să îi genereze venituri colosale. Din păcate, planul său nu a mers deloc așa cum se aștepta.

Fostul milionar a fost mereu un nume puternic pe scena afacerilor din țară, care nu a dus niciodată lipsă de bani și nici de idei prin care să îi înmulțească. Cu toate astea, la un moment dat, una dintre acestea l-a costat enorm.

Irinel Columbeanu și-a dorit să revoluționeze industria construcțiilor prin lansarea unui nou ciment. Afaceristul a deschis o fabrică de columbeanit în Târgu-Cărbunești, județul Gorj, o investiție foarte curajoasă, având în vedere că a avut nevoie de 7 milioane de euro pentru a-și vedea visul cu ochii.

Citește și: Irinel Columbeanu, emoționat până la lacrimi de gesturile prietenilor săi. Videoclipul a devenit viral pe TikTok. ”Bravo, Serghei Mizil”

Pentru că, de fapt, nu avea suma necesară, Columbeanu s-a împrumutat la mai multe bănci și a girat cu mai multe terenuri și imobile, printre care și faimoasa vilă de la Izvorani, care ulterior a ars din temelii.

La mai bine de două decenii de la ridicare fabricii din Gorj, Toader Paști Cristian, fostul director general a vorbit despre planul lui Columbeanu. Acesta a dezvăluit de ce afacerea nu a funcționat și de ce cimentul-minune nu a fost primit pe piață așa cum se aștepta afaceristul.

Toader Paști Cristian a fost mâna dreaptă a lui Irinel Columbeanu pe tot parcursul punerii în aplicare a planului. În teorie, lucrurile păreau să meargă ca pe roate, dar, în practică, lucrurile nu arătau deloc bine.

„Am fost încântat de ce voia dânsul să facă. Sigur că aveam foarte puține date tehnice ca să poți să analizezi cat de serioasă este treaba. Am mers lângă dânsul pe parcurs, mi-am dat seama că materialul era încă necopt pentru a ieși în piața materialelor de construcții”, a declarat fostul director general, la XNS.

Citește și: Ipoteză halucinantă despre incendiul care a mistuit vila lui Irinel Columbeanu. De ce ar fi ars, de fapt, imobilul impunător de la Izvorani: „Era imposibil să ia foc”

Un alt dezavantaj a fost, potrivit lui Toader Paști Cristian, că acest ciment nu a fost niciodat acreditat. Cimentul lui Irinel Columbeanu a fost conceput pentru a putea fi folosit la temperaturi scăzute. Chiar dacă avea toate datele unui produs de succes, cimentul a fost într-un continuu proces de acreditare.

„El era în curs de acreditare și avea foarte multe probleme din punctul ăsta de vedere. Eu și cu specialiștii din fabrică am făcut un referat și am arătat punctele negre ale acestui material”, a mai spus Toader Paști Cristian.

După eșecul colosal, Toader Paști Cristian a recunoscut că, de fapt, columbeanitul nu era deloc un ciment minune. Potrivit compoziției și caracteristicilor sale acesta era un ipsos.

„Columbeanitul nicidecum nu era un ciment, sau nu era un liant ca să spun așa, era un ipsos de mai bună calitate. (…) Columbeanitul de fapt era un gips. Putea fi valorificat foarte bine, dar nicidecum să îl valorifici pe post de ciment și să îl bagi în structura de rezistență”, a concluzionat fostul director general al fabricii.

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa