Ce este hipertensiunea arterială, pericolele afecţiunii şi cum se poate trata cu plante

Hipertensiunea arteriala este un sindrom care apare atunci cand presiunea sistolica si disistolica creste peste valorile normale situate intre 100-140 maxima si 60-90 – minima. Desi de cele mai multe ori hipertensiunea se manifesta ca urmare a unor boli cardiovasculare, de rinichi sau endocrine, ea poate aparea fara o cauza bine definita dar, ca urmare a antecedentelor din familie. Asimptomatica de obicei, hipertensiunea poate avea insa si efecte fizice vizibile, precum ametelile, durerile de cap, tulburari de vedere sau vajaituri in urechi.

12 dec. 2014, 06:55
Ce este hipertensiunea arterială, pericolele afecţiunii şi cum se poate trata cu plante

Numarul mare, presiunea sistolica este calculat in functie de presiunea sangelui in momentul contractiei inimii, cand sangele este pompat in artere. Numarul mic, este calculat in functie de presiunea sangelui in perioada diastolica, atunci cand inima se relaxeaza in urma contractiei, mai precis, presiunea sangelui in perioada dintre contarctii.

Cresterea presiunii sanguine sistolice sau diastolice mareste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare: afectiuni ale inimii, arteroscleroza, riscul atacurilor cerebrale etc. Aceste complicatii ale hipertensiunii apar ca urmare a unei presiuni marite pe o durata lunga de timp de aceea este important sa facem eforturi pentru a stabiliza aceasta presiune inca de la inceput.

Continuarea pe Lyla.ro.