Ce este karma? Mihai Voropchievici explică toate cele 12 legi ale karmei pentru fiecare zodie

Conform budismului și șintoismului, putem interpreta rezultatele acțiunilor noastre fie în viața prezentă, fie după reîncarnare. Toate acestea sunt, pur și simplu, conștientizări spirituale.

08 mai 2023, 07:07
Ce este karma? Mihai Voropchievici explică toate cele 12 legi ale karmei pentru fiecare zodie

Ce este karma? Termenul e folosit tot mai des, uneori chiar și în astrologie, atunci când vorbim despre destinele zodiilor. Mihai Voropchievici explică ce înseamnă karma, de fapt!

Fiecare a înțeles că în acțiunile anterioare au făcut anumite lucruri. Au ținut cont, poate, de o pasiune, de munca respectivă, de operele caritabile, iar toate aceste acțiuni pe care le-am făcut și în viața actuală, nu doar într-o viață anterioară, conduc la niște rezultate. Acestea pot fi pozitive sau negative, în funcție de natura acțiunilor, spune Mihai Voropchievici pentru Fanatik.

Conform budismului și șintoismului, putem interpreta rezultatele acțiunilor noastre fie în viața prezentă, fie după reîncarnare. Toate acestea sunt, pur și simplu, conștientizări spirituale.

Este o lege a naturii, să zicem, dar și naturală și nu e vorba de o forță exterioară pe care mulți oameni o cred în mod fals. Karma nu e nici destinul, nici soarta. Mulți oameni cred că asta înseamnă karma. Una e destinul, ce ți-e sortit și cu totul altceva e karma.

Citeste si Horoscop cu Camelia Pătrăşcanu. Cum trebuie să comunici cu fiecare zodie

Karma depinde de toate acțiunile intenționate și nu de predestinare. A face un lucru rău nu înseamnă neapărat că va veni o consecință negativă pentru menținerea echilibrului și armoniei în Univers. Una e să faci o greșeală, nevoit, din necunoaștere și alta înseamnă să persiști în greșeală.

De multe ori, sunt persoane care au obiceiuri autodistructive. Astea îndreaptă automat în viața actuală într-o direcție total greșită. Deși karma e o lege a tărâmului spiritual, ea ne face responsabili pentru intențiile și acțiunile noastre în propria realitate.

Comportamentul care conduce la suferință

Totuși, acțiunile și consecințele nu sunt preocuparea majoră a unui om. Legea karmei se referă la intențiile morale. Legea karmei se reflectă în cauză și efect.

În credința hindusă, faptele bune au ca rezultat o viață bună. Atunci, legea karmei, revenim și spunem că e legea care ne guvernează viețile, depinde fiecare om câte vieți trăiește. Dacă trăim într-un mod în care ignorăm legile naturii, trăim în confuzie.

Noi suntem scriitorii propriilor noastre vieți. E o lege a naturii și nu un sistem de credințe. Să ne iasă din cap că asta e o credință, mai ales dacă vine din Orient. Toți au credința de a face bine.

Ce facem când în viața de zi cu zi suntem dominați de lucruri care nu ne fac cinste? Vrem mai mulți bani, ca să îi stocăm, să dăm dovadă de lăcomie. Nu dăm bani nimănui și atunci dăm dovadă de egoism. Acest fel de a fi ne conduce la suferință și la consecințe karmice negative.

Există, așadar, 12 legi ale karmei. Prima lege este marea lege: legea cauzei și efectului. Conform marii legi, orice primești, indiferent dacă e negativ sau pozitiv e rezultatul a ceea ce tu ai oferit Universului.

 

Legea smereniei, una din cele 12 legi karmice

A doua lege este legea creației. Trebuie să urmărești Creația atent, pentru că e gândul tău. Dacă ești mulțumit de viața ta, încearcă să privești și înăuntrul tău. În loc să așteptăm să ni se întâmple lucruri bune, noi trebuie să creăm, să ne urmăm activ nevoile și dorințele, să fim într-un mediu care să ne susțină acțiunile. Ajungem la ceea ce spune Mântuitorului.

Aici vine a treia lege a karmei: legea smereniei. Legea umilinței are un rol crucial. Regula spune că trebuie să reflectezi constant asupra ta pentru a aduce schimbările necesare. Ești persoana de care trebuie să te interesezi cel mai mult, de sufletul tău. Trebuie să învățăm să ne acceptăm propria realitatea așa cum e. A fi umil nu înseamnă a fi sluga cuiva, ci a aprecia limitele abilităților noastre și, totodată, a importanței tale pe acest pământ.

Venus în Rac 2023: 7 mai – 5 iunie, se fac şi se desfac iubiri. Ce efecte fierbinți are asupra noastră planeta iubirii în emoționalul Rac

Legea creșterii, a 4-a, vorbește despre îmbunătățirea vieții noastre. Putem schimba lumea din jurul nostru, doar schimbându-ne pe noi. Trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea noastră pentru a conștientiza tot ce vrem să se schimbe.

A cincea lege este legea răspunderii: ești responsabil pentru ceea ce ți se întâmplă în viața ta. Nu altul va fi urecheat pentru acțiunile noastre, ci noi. Noi trebuie să ne asumăm răspunderea tuturor faptelor, pentru că noi am acționat. E esențial să ne asumăm acțiunile și consecințele în loc să dăm vina pe cei din jur.

Mihai Voropchievici: trecutul, prezentul și viitorul sunt interconectate

A 6-a lege: legea conexiunii. Conform acestei legi karmice, trecutul, prezentul și viitorul sunt inteconectate. Vom primi în viitor efectul acțiunilor din trecute cauzate în prezent.

A 7-a lege karmică: legea focalizării. Aceasta spune că dacă vrei să reușești în viață, e bine să te concentrezi pe un singur scop și să excluzi alte gânduri. Ne-am ales un singur scop, acționăm, îl ducem la bun sfârșit, și abia apoi ne gândim la celelalte. Mintea umană nu e concepută pentru a urma mai multe scopuri cu aceeași intensitate și eficacitate.

A 8-a legea karmică: legea dăruirii și a ospitalității. În hinduism, karma e strâns legată de această lege. Universul ne testează, deseori, în moduri diferite. Ni se oferă oportunități de a aplica diverse lecții de viață și a aplica tot ce avem nevoie. Conform acestei legi, când credem cu adevărat în ceva, angajamentul față de această credință va fi testat, la un moment dat, în viața noastră.

A 9-a lege: legea de aici și acum. A fi conștienți și a accepta adevărul realității e una din credințele de bază pe care le folosesc toți budiștii. E vorba de credința de a trăi în prezent, nu în viitor, nu în trecut.

Ce este karma: adevăratul sens al karmei

A 10-a lege karmică: legea schimbării. Potrivit puterii pozitivității, istoria tinde să se repete pe o anumită cale atâta vreme cât nu ne-am învățat lecția pentru a aduce schimbările necesare. Istoria se repetă acolo unde nu învățăm din greșeli.

A 11-a lege: legea răbdării și a recompensei. Dacă vrei să fii răsplătit, trebuie să fii dispus să muncești din greu și să ai răbdare. Nu poți să dorești ceva și să nu acționezi pentru ceea ce vrei să vină în viața ta. Doar prin trudă și răbdare putem revendica recompensele pe care ni le dorim.

Ultima lege karmică: legea semnificației și a inspirației. Această lege este cea mai inspirată care vă ajută să înțelegeți adevăratul sens al karmei. Valoarea și semnificația a ceva sunt direct determinate de intențiile și energia investite în acel lucru.  Alte subiecte la fel de interesante găsiți pe pagina de YouTube ASTRO-FANATIK.