Ce este metoda 6 la 1 prin care poţi economisi bani şi timp la cumpărături. E simplu de aplicat

Will Coleman, un bucătar renumit, a dezvăluit o metodă ingenioasă pentru a economisi bani și timp la cumpărături, numită "6 la 1". Acest truc are ca scop abordarea structurată a cumpărăturilor și se bazează pe cantități precise și categorii distincte de alimente.

29 ian. 2024, 21:34
Ce este metoda 6 la 1 prin care poţi economisi bani şi timp la cumpărături. E simplu de aplicat
Ce este metoda 6 la 1 prin care poţi economisi bani şi timp la cumpărături. E simplu de aplicat

Ce este metoda 6 la 1 prin care poţi economisi bani şi timp la cumpărături. Metoda este bazată pe cantități precise și categorii distincte de alimente, de la fructe și legume, până la alte produse de bază.

Practic, tot ce trebuie să faci este să cumperi următoarele:

  • şase legume;
  • cinci fructe;
  • patru proteine (carne, tofu, ouă);
  • trei produse cu amidon (cartofi, orez);
  • două tartine sau sosuri;
  • un articol la alegere.

Această strategie simplifică procesul de cumpărături și minimizează achizițiile impulsive. Prin cumpărarea în cantități definite și alegerea cu atenție a produselor, oamenii pot economisi bani și timp. Metoda 6 la 1 încurajează, de asemenea, consumatorii să-și planifice mesele și să fie mai atenți la ceea ce pun în coș.

Citeşte şi: Ce produse vor ajunge pe lista celor cu adaos comercial plafonat. Lista iniţială de 16 alimente de bază va rămâne în continuare valabilă

Samantha Landau, expert în consum la TopCashback, subliniază importanța înțelegerii bugetului personal pentru a determina ce să cumpărați și ce să evitați. Aceasta poate ajuta la luarea unor decizii informate și la economisirea banilor. „Dacă luați în considerare a metodei de cumpărături 6 la 1, este important să vă dați seama ce funcționează cel mai bine pentru dvs. și bugetul dvs. În general, înțelegerea bugetului dumneavostră este esențial.  Așa aflați ce ar trebui și ce nu ar trebui să cumpărați de la magazinul alimentar, dar și pentru a vă asigura că economisiți bani”, a spus Samantha Landau.

Această abordare simplă a cumpărăturilor poate fi utilă pentru cei care doresc să economisească, să reducă timpul petrecut în magazine și să evite achizițiile nedorite.