Ce fac diferit cuplurile fericite

Orice cuplu trece prin perioade mai grele. Insa ceea ce separa cuplurile fericite de cele a caror poveste se termina inainte de vreme este modul in care gestioneaza situatiile dificile. „Diferenta principala dintre un cuplu fericit si unul nefericit este ca ultimul nu are abilitati de management al problemelor.

08 mai 2015, 19:51
Ce fac diferit cuplurile fericite

Si cand provocarile isi fac aparitia membrii cuplului sunt plini de suparare si resentiment. Un cuplu fericit stie cum sa empatizeze si sa abordeze ca o echipa fiecare problema”, spune psihologul Jane Greer. Iata cum reactioneaza cuplurile fericite si nefericite in situatii grele.

Invinuirea

Cuplu nefericit: Invinuirea celuilalt joaca un rol important in relatia lor. Unul dintre parteneri poate fi suparat si critic, spune Greer. Insa intrebari de genul „Cum s-a intamplat asta?” si „De ce nu mi-am dat seama ce se intampla?” demonstreaza o lipsa clara de empatie – asa ca in loc sa elibereze tensiunea ei nu fac decat sa acumuleze si mai multa.

Cuplu fericit: Este important ca din punct de vedere emotional sa fii alaturi de jumatatea ta. „Sa spunem ca ramai fara loc de munca. Partenerul va reactiona intr-o maniera pozitiva, intelegatoare. Mai intai arata ca intelege dezamagirea prin care treci. Mai apoi se va oferi sa te ajute asa cum poate.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.