Elena Udrea, la cafea în oraş în prima ei zi de LIBERTATE. A renunţat să mai meargă la Parlament VIDEO

Elena Udrea este de marţi liberă să-şi părăsească domiciliul. Fosta şefă PMP a fost lăsată în libertate şi are un program încărcat în prima zi de libertate. Elena Udrea și-a început ziua la secția de poliție, apoi a ieşit în oraş să bea o cafea. A vrut să meargă şi la serviciu, la Parlament, dar până la urmă s-a răzgândit. Miercuri dimineaţa, Elena Udrea s-a prezintat la Secţia 2 de Poliţie din Capitală unde a dat cu subsemnatul, îndeplinind astfel procedura controlului judiciar.

17 iun. 2015, 06:25
Elena Udrea, la cafea în oraş în prima ei zi de LIBERTATE. A renunţat să mai meargă la Parlament VIDEO

Elena Udrea a mers miercuri la poliţie pentru stabilirea programului de control judiciar, după ce o instanţă din cadrul ICCJ a decis ca măsura arestului la domiciliu să fie ridicată în cazul fostului ministru.

Citeşte şi: ELENA UDREA scapă de ARESTUL la domiciliu. Fostul ministru, pus sub control judiciar VIDEO

Întrebată de jurnalişti când trebuie să se prezinte la Secţia 2 de Poliţie din Bucureşti pentru a da cu subsemnatul după ce în cazul ei a fost dispusă măsura controlului judiciar, Elena Udrea a declarat că „marţi şi vineri la ora 10.”

Deşi, iniţial, fosta şefă PMP a anunţat că va merge la Parlament unde se votează legea alegerilor electorale, însă, între timp, s-a răzgândit şi a ales să iasă la o cafea în oraş.

La ieşirea de la secţia 2 de Poliţie, Elena Udrea a mai fost întrebată dacă va sărbători prima ei zi de libertate, aceasta a răspuns: „Nici chiar aşa”.

Elena Udrea este obligată să-şi declare sursele de venit la poliţie. La ieşirea de la Poliţie, fosta şefă PMP a precizat că a declarat toate sursele sale de venit în declaraţia de avere.

Dar ea nu şi-a declarat încă averea nici la Parlament, ultima declaraţie fiind depusă în iunie 2014. Deşi termenul pentru depunerea actelor a expirat luni. Cât timp a fost în arest, a primit lunar de la Parlament câte 9.000 de lei. Conform ultimei declaraţii de avere, Udrea avea în conturi peste un milion de lei şi 100.000 de euro.

Totodată, Elena Udrea i-a urat sănătate premierului Victor Ponta după operaţia la genunchi suferită în Turcia.

Anterior, Elena Udrea a precizat că vrea să facă o vizită la medic pentru a-şi face mai multe analize după ce în ultima vreme a acuzat probleme de sănătate.

Elena Udrea a scăpat de măsura preventivă a arestului la domiciliu  în dosarul „Gala Bute” şi a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce contestaţiile făcute în acest sens au fost admise de instanţă.

În baza art. 215 alin. 1 şi 2 din Codul de procedură penală, instanţa a dispus ca pe timpul cât se află sub control judiciar inculpaţii să respecte următoarele obligaţii:

– să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

– să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară şi instanţa cu privire la schimbarea locuinţei;

Citeşte şi: Ce planuri are Elena Udrea după ce a scăpat de arestul la domiciliu

– să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea acestora, respectiv Poliţia Sector 1 Bucureşti, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi;

– să nu depăşească teritoriul României fără încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei;

– să nu se apropie şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii din rechizitoriu, cu excepţia celor pentru care fiecăruia dintre inculpaţi prin încheieri rămase definitive li s-a permis luarea legăturilor;

– să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă.