Ce face Elena Udrea, la mai bine de un an de când se află în închisoare. Decizia luată de fostul ministru din spatele gratiilor. „Nu știu să vă spun dacă mai bine sau mai rău”

Elena Udrea se află după gratii de mai bine de un an, fiind închisă pentru luare de mită și abuz în serviciu.

12 iul. 2023, 08:59
Ce face Elena Udrea, la mai bine de un an de când se află în închisoare. Decizia luată de fostul ministru din spatele gratiilor. „Nu știu să vă spun dacă mai bine sau mai rău”

Elena Udrea, în vârstă de 49 de ani, se află în Penitenciarul de la Târgșor de mai bine de un an, dar luptă în continuare să-și dovedească nevinovăția în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu. Avocatul său, Silvia Uscov, a spus că e foarte motivată să lupte să fie din nou în libertate pentru fiica ei.

Citește și Elena Udrea și Ioana Băsescu scapă de închisoare pe prescripție, Dan Andronic – achitat a doua oară

„E decisă să lupte în continuare, fiindcă nimic nu s-a schimbat! Când atingi în viață un prag de jos, nu-ți mai rămâne nimic altceva decât să te ridici. Mai ales atunci când ai și motivația necesară, așa cum este cazul Elenei Udrea”, a declarat Silvia Uscov pentru Playtech.ro.

Elena Udrea, hotărâtă să facă orice ca să fie pusă în libertate

Elena Udrea vrea, cu orice preț, să iasă din închisoare ca să fie împreună cu fiica ei, Eva Maria, care va împlini cinci ani în toamnă. Copila a fost crescută de tatăl ei, Adrian Alexandrov, și de bunici, în ultimii doi ani. După un an de detenție, Udrea a decis să fie puternică pentru fiica ei.

„Dacă nu avea fetița, datele problemei ar fi fost cu totul altele. Nu știu să vă spun dacă mai bine sau mai rău. Dar am auzit-o de mai multe ori pe Elena Udrea că de dragul copilului său va face tot ce este omenește și legal posibil ca să nu se lase învinsă. Nici de sistem, nici de viață, care poate deseori foarte dură. Pentru fetița sa e dispusă să lupte până la capăt!”, a adăugat Silvia Uscov.

Citește și Elena Udrea, în lacrimi în închisoare. Dezvăluiri triste făcute de Adrian Alexandrov: „E greu de descris în cuvinte. Nu aș dori nimănui să treacă prin așa ceva”

Elena Udrea a fost condamnată la închisoare în aprilie 2022 pentru acuzațiile din dosarul „Gala Bute”. După ce și-a aflat sentința, a încercat să fugă în Grecia, dar a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria, unde a stat închisă două luni. A încercat să-i convingă pe bulgari să o lase să stea în țara lor fiindcă condițiile din închisorile din România nu sunt deloc decente. Nu a fost primită acolo, ci s-a întors la Penitenciarul din Târgșor, acolo unde a mai fost închisă și în anul 2015, în același dosar.

„Mie îmi e foarte frică de insecte. Faptul că era plin de gândaci acolo era mai traumatizant decât faptul că nu aveam ușă la toaletă și oricând se putea deschide ușa de la cameră și să fii văzută la toaletă de cei care vizitau celulele”, spunea Elena în urmă cu câțiva ani despre condițiile din închisoare.