Ce face Putin ca să arate bine. Află SECRETELE „tinereţii” preşedintelui rus GALERIE FOTO

Vioi, energic, sportiv ... Pentru preşedintele rus Vladimir Putin, care a împlinit 60 de ani şi nu îşi arată vârsta adevărată, timpul pare să se fi oprit în loc. El lasă să se înţeleagă însă că este meritul lui.

05 aug. 2013, 19:14

Vladimir Putin a destăinuit câteva dintre secretele lui privind forma sa fizică de invidiat şi faptul că pare mai tânăr decât un bărbat care a împlinit 60 de ani. El a dezvăluit indirect, prin intermediul medicului său personal, într-un interviu acordat săptămânalului Itogui, că reuşeşte să nu-şi arate vârsta datorită înotului, „leacurilor băbeşti” şi faptului că reuşeşte să-şi controleze stresul.

„Din punct de vedere medical, arată mult mai tânăr” de 60 ani, iar acest lucru ar avea legătură cu faptul că preşedintele nu crede în medicamente, fie ele şi cele de rutină, a apreciat directorul Centrului medical al administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Mironov. „Preferă leacurile băbeşti: ceai cu miere, baia rusească sau masajul„, a explicat el. În plus, preşedintele a învăţat să-şi controleze stresul.

Nataţia este „unul dintre mijloacele sale preferate de a se reface sau a învinge stresul”, a spus directorul centrului, adăugând că Vladimir Putin îşi optimizează de asemenea la maximum orele de somn. Având în vedere că preşedintele „călătoreşte mai mult decât un pilot mediu (…) moţăie în avion ca să se relaxeze”, a explicat Mironov.

În 2012, scrie AFP, citată de Agerpres, în presă s-au înmulţit zvonurile privind o presupusă deteriorare a stării de sănătate a lui Putin provocată de agravarea unei răni mai vechi a acestuia la coloana vertebrală. Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a confirmat atunci că preşedintele suferă de pe urma unei răni uşoare căpătate la sport, dar a precizat că aceasta nu îi afectează cu nimic munca.

Este un obicei aici (în Rusia) să umflăm poveştile cu bolile înalţilor demnitari„, a spus, luni, medicul şef de la Kremlin. „Nu văd niciun motiv să ţinem secrete acest gen de informaţii, dar există o etică medicală”, a adăugat totuşi acesta.

Citeşte şi: 8 lucru ridicole pe care le-a făcut Putin de-a lungul cariei pentru popularitate

Preşedintele rus, fost agent KGB şi sportiv desăvârşit, deţinător al centurii negre la judo, şi-a cultivat de-a lungul anilor imaginea unui bărbat de acţiune. El a fost văzut scufundându-se în lacul Baikal, pilotând un bolid de Formula 1, vânând o balenă cu arbaleta, zburând la bordul unui bombardier, neutralizând un tigru siberian sau preluând comanda unui deltaplan pentru a dirija cocorii siberieni în migraţia lor. În plus, Putin a pozat de la multe ori la bustul gol.

Aceste acţiuni mediatizate fac în mod constant obiectul criticilor şi al glumelor pe blogosfera rusă. Detractorii săi afirmă chiar că preşedintele ar fi un adept al injecţiilor cu botox.