Ce faci dacă apar probleme cu erecţia

Cel mai mare coșmar al oricărui bărbat este acel moment în care nu are erecție, deși psihic are chef de sex și găsește femeia de lângă el de-a dreptul apetisanta. Impotența chiar și temporară și parțială poate marca, însă, orice bărbat, indiferent de vârstă.

24 nov. 2013, 09:57
Ce faci dacă apar probleme cu erecţia

Gandul impotentei cutremura orice barbat, dar un episod in care barbatia il lasa de izbeliste nu este capat de tara, nici pentru el, nici pentru ea. De altfel, cum astfel de situatii ies, adesea, la iveala in cuplu, in momente intime, atat barbatul, cat si femeia sunt dezorientati, cel putin, de neplacerea aparuta.

Stupida intrebare „Oare sunt eu de vina?”

Daca barbatul ramane mut si nu stie, in sinea lui, cum sa se ascunda sub pat, primul gand al femeii puse in fata unui penis care refuza, parca, sa se intareasca si sa se mareasca este „Oare sunt eu de vina?” Este o atitudine gresite, in ciuda frecventei sale, caci episoadele de impotenta nu sunt, neaparat, persoanele. Acestea nu tin de femeia care asista intr-un astfel de moment, ci pornesc de la probleme fizice sau psihice pe care le are barbatul. Asadar, „Oare sunt eu de vine?” sau, mai rau, „Vaginul meu are ceva?” sunt intrebari care nu-si au rostul in momentele intime cand erectia nu are loc sau are loc, dar nu rezista. Pe de alta parte, femeile ar trebui sa se gandeasca ca ultimul lucru la care ii sta capul unui barbat pus in fata unui asemenea fapt necontrolabil este sa aiba grija de ego-ul femeii de langa el. Si pe buna dreptate!

CITEŞTE ŞI Cum să depăşeşti cele mai comune obstacole din viaţa sexuală a cuplului

De data asta, el trebuie sa fie centru atentiei

Asadar, primul pas pe care trebuie sa il faca o femeie in astfel de momente este sa constientizeze ca barbatul de langa ea este, de-a dreptul, terifiat de incident (sau de lipsa lui, mai exact). Mai mult de atat, femeia trebuie sa se pregateasca pentru o atitudine inchisa de necomunicare venita din partea barbatului, caci se intampla deseori ca, pus in fata unu astfel de moment, el sa refuze sa discute despre asta. Indicat este ca ea sa-i creeze un mediu cat mai conformatibil si deschis discutiei, chiar daca in prima instanta refuza sa comunice. Orice ar fi, a face haz de necaz, in stilul pur romanesc, nu ajuta cu nimic, ci chiar inrautateste situatia.

Continuarea pe Lyla.ro