Ce fel de hartă natală are zodia ta, diurnă sau nocturnă? Ghidul care te ajută să afli

Ce fel de hartă natală are zodia ta, diurnă sau nocturnă? Astrologia este un domeniu destul de complex, există ascendent, apoi semnele în care se aflau Luna şi celelalte planete în momentul naşterii tale, formând astrograma ta.

20 ian. 2022, 15:17
Ce fel de hartă natală are zodia ta, diurnă sau nocturnă? Ghidul care te ajută să afli
Ce fel de hartă natală are zodia ta, diurnă sau nocturnă?

Ce fel de hartă natală are zodia ta, diurnă sau nocturnă? O modalitate foarte simplă de a afla mai multe despre amprenta ta cosmică unică este să determini dacă ai o hartă natală diurnă sau nocturnă.

Citeşte şi: Cele mai exigente mame în funcţie de zodie. Cum influențează astrele relația cu cea care ți-a dat viață

Ce fel de hartă natală are zodia ta, diurnă sau nocturnă?

Conceptul de astrogramă de zi sau de noapte (diurnă sau nocturnă) este un concept astrologic antic cunoscut sub numele de secta sau conditio.

Semnele și planetele vizibile sunt împărțite în două secte: diurne (zi) și nocturne (noapte). Secta descrie cum vor funcționa energiile în astrograma ta.

Planetele diurne

Soare
Jupiter
Saturn
Mercur este diurn dacă răsare înaintea Soarelui și nocturn dacă apune după Soare.

Semnele diurne: Berbec, Gemeni, Leu, Balanţă, Săgetător şi Vărsător. Case diurne: casele 7 – 12.

Planetele nocturne

Luna
Venus
Marte
Mercur este diurn dacă răsare înaintea Soarelui și nocturn dacă apune după Soare.

Semnele nocturne: Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn şi Pești. Case nocturne: casele 1 – 6.

Cum îți poți da seama dacă ai o astrogramă de zi sau de noapte?

În primul rând, caută harta natală punând ora nașterii, data și locația într-un calculator gratuit pentru graficul natal. Acum, găseşte linia orizontală care începe cu semnul Ascendentului (marcat cu literele AC sau ASC) în harta natală și determină pe ce parte a orizontului se află Soarele – sau verifică în ce casă se află fiecare planetă din astrograma ta.

Dacă Soarele se află deasupra liniei orizontului sau în casele 7, 8, 9, 10, 11 sau 12, ai o astrogramă de zi. Dacă Soarele se află sub linia orizontului sau în casele 1, 2, 3, 4, 5 sau 6, ai o astrogramă nocturnă. Sună complicat?

Nativii care au astrograme de zi sau diurne tind să fie mai expresivi şi mai extrovertiţi (un fel de vedeta spectacolului), în timp ce nativii care au astrograme de noapte sau nocturne sunt mai mult în zona emoţională receptivă a spectrului (adică scenaristul din culise), scrie Astrosens.ro.

În esență, într-o hartă de zi, planetele diurne (Soarele, Jupiter, Saturn și uneori Mercur) au o influență mai puternică, iar într-o hartă de noapte, planetele nocturne (Luna, Venus, Marte și uneori Mercur) domină.

Verifică cu atenţie unde este poziţionată planeta Mercur în harta ta natală. Dacă Mercur este spre dreapta Soarelui, este diurn. Dacă este spre stânga, este nocturn.

Dacă ai o astrogramă de zi/ diurnă

Ai tendința de a fi mai expresiv şi mai extrovertit. Poți să te identifici mai mult cu zodia ta (semnul tău solar) și ai o abordare energică și deschisă. Acest lucru este valabil mai ales dacă ai ascendentul în Leu sau când Soarele îţi „conduce” harta sau dacă Soarele, Jupiter și Saturn sunt în semne zodiacale diurne (Berbec, Gemeni, Leu, Balanță, Săgetător sau Vărsător).

Dacă ai o astrogramă de noapte/ nocturnă

Ești mai rezervat, mai emoțional și mai receptiv. Te ferești de lumina reflectoarelor și nu ești chiar ca o carte deschisă. Poţi să rezonezi mai mult cu semnul în care se afla Luna când te-ai născut, mai ales dacă este plasat într-un semn nocturn (Taur, Rac, Fecioară, Scorpion, Capricorn sau Pești).

Ai tendința de a te baza pe emoțiile tale și îţi foloseşti intuiția înainte de a face următoarea mișcare. Dacă Luna, Venus și Marte sunt, de asemenea, plasate în semne nocturne, ele pot fi surse pozitive de putere pentru tine.


loading...
Partenerii noștri