Ce înseamnă când te dor sânii şi sfârcurile

Multe femei s-au confruntat de-a lungul timpului cu dureri în zona sânilor şi a sfârcurilor. Deşi aceste dureri sunt des întâlnite şi, de obicei, nu ar trebui să dea motive de îngrijorare, sunt şi situaţii în care o durere a sfârcurilor poate însemna o boală serioasă. Dacă observi scurgeri din sfârcuri, însoţite de dureri severe şi îndelungate, plus febră, cere urgent sfatul medicului.

07 dec. 2014, 20:26
Ce înseamnă când te dor sânii şi sfârcurile

Iata mai jos cele mai des intalnite motive pentru care sfarcurile sunt dureroase:

Pubertate si dezvoltarea sanilor

Dezvoltarea sanilor este primul semn al pubertatii, moment in care corpul fetei trece prin o multitudine de tranformari hormonale. Glandele mamare si tesutul adipos incep sa creasca, iar sfarcurile se inflameaza si se maresc. Din cauza acestor modificari, sanii devin mai sensibili, iar sfarcurile dureroase. Cand va aparea si prima menstruatie, durerile se pot accentua.

Ovulatie

La majoritatea femeilor, ovulatia apare la mijlocului ciclului menstrual, insa acest lucru depinde de la femeie la femeie. Inainte, in timpul sau dupa ovulatie, unele femei experimenteaza dureri ale sanilor si ale sfarcurilor. Motivele sunt mai multiple. In timpul ovulatiei, corpul femeii se pregateste pentru o posibila sarcina, ca urmare se maresc glandele mamare, care urmeaza sa produca lapte.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO

Citeşte şi Descoperă schimbările prin care trec sânii în funcţie de vârstă