Ce înseamnă dacă te mănâncă NASUL. Nimeni nu ţi-a spus asta

Mâncărimile la nivelul nasului nu sunt doar foarte enervante, dacă ai mâinile ocupate, ci pot fi semnul unei afecţiuni grave. Vezi ce înseamnă dacă te mănâncă nasul.

15 oct. 2014, 15:19
Ce înseamnă dacă te mănâncă NASUL. Nimeni nu ţi-a spus asta

Alergii (Rinită alergică)

Alergiile provoacă adesea mâncărimi în zona nasului, care curge, ca la o răceală. Mâncărimea din zona nasului poate fi asociată cu ochi injectaţi, senzaţie de sufocare şi multe alte simptome de răceală sau gripă, notează unica.ro.

Infecţie sinusuri

Infecţiile bacteriene ale căilor respiratorii superioare pot cauza mâncărimi şi edem nazal. Sinuzitele, infecţiile de tipul rinitelor non-alergice, sau coşurile etc pot provoca mâncărimi serioase şi iritaţii la baza nasului şi în interior.

Te mănâncă în talpă? Nu, nu o să faci drumuri. Vezi ce boli poţi avea

Paraziţi (copii)

Unii copii se pot juca cu animale pe stradă, la grădiniţă, etc şi pot lua ouă de paraziţi pe care le pot duce la nas. Astfel, orice mâncărime la nas trebuie tratată la medic, deoarece poate trăda o infectare cu ouă de paraziţi.

Dermatită

Unele tipuri de dermatită pot să se extindă la nivelul feţei şi ansului, nu doar pe scalp. Dermatita seboreică apare adesea la persoanele cu ten gras sau mixt, deoarece nasul face parte din zona T.

Herpes

Fie că este vorba de herpes simplex sau herpes zoster, virusurile pot apărea şi mai sus de gură şi buze, în zona nasului. În perioada acută şi contagioasă, herpesul poate provoca mâncărimi ale nasului, pe interior sau la exterior.

Cancer

Unele tipuri de cancer, cum ar fi carcinomul celulelor scuamoase sau alte tipuri de cancer de piele, pot cauza mâncărimi în nas sau pe nas, în funcţie de localizarea tumorilor.

Arsuri solare

Vara, arsurile solare din zona feţei expun nasul cel mai mult, deoarece acesta iese în relief pe faţă şi este atacat de razele solare şi când nu stai întins la plajă.