Ce întrebări au românii cu privire la parchetul laminat?

Parchetul laminat trebuie aclimatizat înainte de a fi instalat, timp de cel puțin 48 de ore, susţin specialiştii.

21 ian. 2022, 09:43
Ce întrebări au românii cu privire la parchetul laminat?

Dintre toate elementele de design interior, parchetul laminat este cel mai popular în acest an. Când vine vorba despre alegerea parchetului laminat, românii au câteva întrebări cu privire la această pardoseală. Sunt multe lucruri interesante de spus despre acest subiect – parchetul laminat – ce includ aspecte privind instalarea, aspecte legate de întreținerea parchetului și despre design.

Iată câteva dintre aceste întrebări:

Este necesară aclimatizarea plăcilor de parchet laminat înainte de instalarea lor?

Cu siguranță un instalator de parchet va recomanda acest lucru. Parchetul laminat trebuie aclimatizat înainte de a fi instalat, timp de cel puțin 48 de ore. Plăcile de parchet se scot din ambalajul original, se așază în formă de grilaj în cameră, pentru a se aclimatiza suficient la temperatura și umiditatea din încăpere.

Ce dimensiune trebuie să aibă plăcile de parchet laminat? 

În cazul parchetului laminat, dimensiunile plăcilor contează, ele se aleg în funcție de dimensiunea camerei. Cu cât camera este mai mare, cu atât și dimensiunea plăcilor de parchet trebuie să fie mai mare. În încăperile mici, nu este totuși indicat să utilizezi plăci de parchet de lățime prea mare pentru că acele încăperi vor părea apoi și mai mici. Deci în mod normal, ar trebui să se creeze un echilibru între mărimea camerei și dimensiunea plăcilor.

Cum se întreține parchetul laminat?

Întreținerea parchetului este ușoară, se face cu aspiratorul și o cârpă moale și umedă, pentru ca parchetul să arate ca nou. Se poate umezi cârpa într-o soluție simplă, obținută din puțină apă și oțet alb. La parchetul laminat nu se folosește ceară pentru a-l face să strălucească, pentru că nu este o pardoseală din lemn de esență tare. Dacă vei folosi ceară pe laminat, vei obține un efect neplăcut, suprafața parchetului va deveni plictisitoare.

De asemenea, parchetul laminat nu se curăță cu abur chiar dacă pe suprafața lui există pete de mâncare de la mese, pentru că aburul poate avea un efect negativ asupra aspectului laminatului.

Se poate aplica parchetul laminat pe beton sau pe parchetul vechi din lemn? 

Dacă vrei să ții pasul cu tendințele actuale ale modei și să instalezi în casă un parchet laminat elegant, cum este cel de pe zgs.ro, îl poți aplica peste parchetul vechi sau peste pardoseala din beton. Acesta se poate instala în casă, dar și în subsol, dacă ai un fel de boxă sau cămară în care îți depozitezi o parte din proviziile pentru iarnă. La parchetul laminat vei găsi rapid și accesoriile potrivite, cum este plinta parchet de pe acest site.

Dacă vrei să schimbi cu adevărat aspectul în locuință, este bine să alegi un parchet laminat complet nou, care este diferit de pardoseala veche – ce ar putea fi din gresie, lemn, vinil sau linoleum. Cel mai bine este să schimbi complet tipul de pardoseală, pentru că astfel vei vedea clar diferența, atmosfera în casă va fi îmbunătățită cu siguranță prin eleganța parchetului laminat abia instalat.

Este rezistent parchetul laminat la decolorare? 

Pardoseala de acest gen rezistă la decolorare, mai ales dacă este de calitate înaltă. După cum se știe pardoseala din lemn de esență tare își poate schimba culoarea treptat, în timp, la expunerea la lumina soarelui. Parchetul laminat este mai rezistent din acest punct de vedere, însă pentru a fi sigur 100% că își păstrează calitatea este bine de luat în considerare și folosirea perdelelor la ferestre sau a covoarelor.

Este rezistent parchetul laminat la zgârieturi? 

Acest parchet este potrivit și pentru casele în care locuiesc familii numeroase, care au animale de companie și copii. Parchetul laminat rezistă la zgârieturile ce pot să apară de la copiii care se distrează cu diverse jucării sau de la lăbuțele animalelor de companie – câini și pisici. Indicat este să se aleagă un parchet laminat pentru zonele cu trafic intens, care este mai rezistent și care este utilizat și în zonele comerciale, magazine, cafenele, restaurante, etc. Acesta este durabil și rezistent în timp, este un produs de înaltă calitate.