Ce îşi doresc politicienii penali înainte de a fi arestaţi. Unii dintre ei îi imploră pe procurori în genunchi pentru acest lucru

Majoritatea politicienilor şi afaceriştilor penali le cer procurorilor în genunchi să li se dea voie să îşi ascundă cătuşele. Alţii însă au dorinţe cât se poate de exotice. 

22 nov. 2016, 12:43
Ce îşi doresc politicienii penali înainte de a fi arestaţi. Unii dintre ei îi imploră pe procurori în genunchi pentru acest lucru

Eterna haină care cade dezinvolt peste mâinile împreunate a celor care ies din faţa procurorilor nu este pusă acolo întâmplător, spun anchetatorii. Astfel, suspecţii încearcă să-şi ascundă ruşinea faptului că trebuie să iasă din faţa procurorilor încătuşaţi. 

Tot mai mulţi dintre penali le cer procurorilor să îi ajute să îşi ascundă mâinle încătuşate. 

Una dintre cele mai recente arestări este cea a şefei Autorităţii Electorale Permanente Ana Maria Pătru. Potrivit unor surse judiciare, aceasta a primit cu demnitatea vestea că va fi reţinută însă le- ceriut ofiţerilor judiciario să-i ascundă mâinile încătuşate, iar aceştia s-au conformat, Prin urmare, când a ajuns în faţa jurnaliştilor Ana Maria Pătru a purtat o blăniţă.

Liviu Luca, complicele lui Sorin Ovidiu Vîntu, a cerut un răgaz procurorilor, după ce a aflat că va fi reţinut, să fumeze un trabuc. I s-a respectat dorinţa, nu a cerut să i se ascundă cătuşele însă a avut grijă ca mânecile hainei pe care o purta să acopere acele inele de metal. 

Sorin Blejnar a suferit un şoc când a aflat că va fi reţinut, spun surse judiciare. Acesta a asmuţit atunci când i s-au pus cătuşele la mâini.

Există însă şi cazuri în care cei din viaţa politică sau administrativă în momentul în care au fost reţinuţi să iasă din sediul DNA cu mâinile ridicate. În acestă categorie se regăsesc Elena Udrea, Adrian Sârbu sau Gigi Becali.