Ce l-a rugat mama fraţilor Mazăre pe ÎPS Teodosie: „Să-i pun în rugăciune, să aibă mai multă căldură în suflet, să ajute mai mulţi oameni”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a oficiat slujba de înmormântare a Gabrielei Mazăre, mama fraţilor Radu şi Alexandru Mazăre, ambii încarceraţi la Bucureşti.

16 mai 2022, 23:01
Ce l-a rugat mama fraţilor Mazăre pe ÎPS Teodosie: „Să-i pun în rugăciune, să aibă mai multă căldură în suflet, să ajute mai mulţi oameni”

Radu şi Alexandru Mazăre au venit din închisoare pentru a-şi conduce mama pe ultimul drum, dar nu au cerut să rămână în libertate şi după aceea, nici măcar 24 de ore, ci s-au întors spre penitenciarele unde sunt încarceraţi.

Mihai Mazăre, frate fostului primar şi al fostului deputat, a vorbit despre reîntâlnirea cu fraţii lui. Radu şi Alexandru Mazăre au fost aduşi cu aceeaşi dubă de la penitenciarele Rahova şi Jilava pentru a participa la slujba de înmormântare a mamei lor. Au fost aşteptaţi în faţa bisericii de Mihai, fratele lor.

Gabriela Mazăre a murit pe 13 mai, la numai trei zile după ce şi-a văzut al doilea băiat condamnat la închisoare. Alexandru Mazăre, fost senator de Constanţa, a fost condamnat la trei ani de închisoare marţi. Slujba înmormântării a fost oficiată la o biserică din Mamaia Sat de către ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, un apropiat al fostului primar Radu Mazăre.

ÎPS Teodosie a spus despre mama celor doi condamnaţi că „i-a susţinut în tot felul, şi ca mamă şi cu rugăciuni înaintea lui Dumnezeu.”

Întrebat dacă era apropiat de Gabriela Mazăre, ÎPS Teodosie a declarat că „m-a rugat să-i pun pe copiii ei la rugăciune, ca să aibă mai multă căldură în suflet şi să-i ajute mai mult pe oameni”.

Mihai Mazăre, fratele lui Radu şi Alexandru a spus jurnaliştilor că a vorbit cu amândoi. „Cum sunt? Când îşi aştepţi mama în biserică decedată nu eşti foarte bine. I-am luat pe amândoi în braţe”, a spus acesta după slujbă.

Citeşte şi: EXCLUSIV Victor Ponta, după ce Cîţu a spus că nu susţine impozitul progresiv şi afirmă că guvernul său a eliminat taxe: „Nu a scos nicio taxă, nu ştiu ce fumează şi ce cifre are în cap”

„Toţi trei în aceeaşi încăpere nu am mai fost de când s-a căsătorit Radu, în penitenciar, în urmă cu trei ani. Atunci eram şi cu mama în aceeaşi încăpere”, a mai spus Mihai Mazăre.

Alexandru şi Radu Mazăre se vor întoarce în penitenciare. Nu au cerut o învoire pentru 24 de ore deoarece Alexandru nu avea acest drept fiind în perioada de carantină, iar Radu a vrut să vină şi să se întoarcă alături de fratele său.

„Ei au mai stat împreună pentru că Alexandru a fost chiar cu o săptămână înainte în vizită la Radu, a avut vizita de deţinut şi a fost acolo. Au mai stat împreună, dar nu în ipostaza asta nouă”, a explicat Mihai Mazăre.

Acesta a spus că, probabil, mama lui a aflat despre condamnarea lui Alexandru când era în spital pentru efectuarea unor investigaţii.

„Cred că a aflat din ştirile de pe telefon. Eu am sunat-o cam la o oră şi jumătate după ce am aflat vestea şi nu mai era în stare să vorbească cu mine la telefon. Era în spital. Îşi făcea nişte analize, cu inima, cu ochii, avea analizele programate”, a mai adăugat Mihai Mazăre.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu, dezlănţuit: „Republica Moldova aparţine României şi trebuie anexată! Că nu e a mamei preşedintei!”