Ce mai face George Țucudean, la doi ani după ce s-a retras din fotbal. A fost nevoit să agațe ghetele-n cui din cauza unor probleme de sănătate

George Țucudean s-a retras din fotbal la vârsta de doar 29 de ani. Atacantul care a jucat de-a lungul timpului la Dinamo, Steaua și CFR Cluj a renunțat la sportul „rege" din cauza problemelor de sănătate.

22 aug. 2022, 15:29
Ce mai face George Țucudean, la doi ani după ce s-a retras din fotbal. A fost nevoit să agațe ghetele-n cui din cauza unor probleme de sănătate

Ajuns la 31 de ani, George Țucudean stă departe de fotbal, după ce medicii au depistat că inima nu-i funcționează la parametrii optimi. A făcut două operații cardiace, iar în 2020 s-a retras, la CFR Cluj.

În prezent, fostul atacant care a bifat selecții și goluri în naționala României este afacerist. De-a lungul carierei fotbalistice a câștigat milioane de euro. Acum, Țucudean are business-uri în HORECA. Împreună cu bunicul său, milionar și el, se ocupă de o podgorie, o cramă și au în plan construirea unui castel. Aproape de Arad, Țucudean și familia sa dețin 60 de hectare de vie.

De asemenea, fotbalistul mai are niște afaceri în industria hotelieră.

 

Momente dificile pentru George Țucudean

 

Țucudean a povestit că impactul psihologic odată cu retragerea din fotbal a fost puternic, dar cu timpul s-a obișnuit și a descoperit noi plăceri ale vieții. Printre ele, schiul.

„Nu se moare cu ce am eu. La început totuși, de stres, nu mai vedeam a doua zi! Stresul e cel mai rău, te ucide. Slăbisem de stres, eram rău de tot. Psihic, mintea îmi crea panică. Și întreținea acele probleme.

Am avut o perioadă în care nu m-am uitat (n.r. – la meciuri) și, imediat după ce m-am lăsat, aveam o anumită ură pe fotbal! Asta fiindcă apăruseră problemele acolo. Nu cred că o să găsesc răspunsul la întrebarea asta, „De ce?”, așa a fost să fie, totul se întâmplă cu un scop în viață. O ușă se închide, se deschid alte două.

Am avut o perioadă în care nici nu voiam să aud despre fotbal. Am avut totuși cel mai mare noroc, fiindcă am avut oportunități de a-mi ocupa timpul: SPA-ul, hotelul să-l deschid, chestiile astea mă făceau să fiu prins cu treaba de la 7-8 dimineața până seara. Uitam că nu mai joc fotbal. Cu toate că m-am lăsat, nu prea mai fac sport”, a declarat Țucudean, pentru GSP.

„Nu, nu (n.r. – nu mai joc fotbal). Prefer alte sporturi. Uite, n-am schiat în viața mea, până acum doi ani. Nu aveam voie, fotbalist fiind, mai îmi rupeam ceva… Doamne, ce-am pierdut! Înnebunesc de plăcere la schi. Acum, nu că mă laud, dar am învățat cu prieteni ce schiază de douăzeci de ani, fără monitor, mai și cad, însă mi-am luat „mersul”.

Soția schiază, vreau să-i învăț și pe copii. Tata a învățat și el să schieze la 50 de ani și ceva. Bine, nu schiez la noi în țară, se termină repede pârtia, mai mult urci cu telacabina. Merg în Italia, am luat-o ca o joacă la început”, a mai dezvăluit fostul atacant.

  • Zece selecții și trei goluri a reușit Țucudean pentru echipa națională de fotbal a României.
  • De-a lungul timpului, pe lângă experiențele din campionatul intern la UTA Arad, Dinamo, Steaua, ASA Târgu Mureș, Pandurii, Viitorul FC și CFR Cluj, George Țucudean a mai evoluat în Belgia – la Standard Liege și în Anglia – la Charlton.