Ce mănâncă Gigi Becali în prima zi de detenţie

Gigi Becali a petrecut prima noapte de detenţie din pedeapsa de trei ani de închisoare alături de ceilalţi doi condamnaţi în dosarul schimbului ilegal de terenuri cu MApN. România TV a descoperit care este meniul pentru această zi pentru detinuţii din Penitenciarul Rahova. 

21 mai 2013, 07:31
Ce mănâncă Gigi Becali în prima zi de detenţie

Astfel, la micul dejun, Becali a primit ceai, marmeladă, margarină şi pâine, în timp ce pentru prânz este pregătită o supă cu găluşte şi iahnie de fasole cu cârnaţi. La cină, Becali va avea pe masă o tocăniţă de legume.

CITEŞTE ŞI: Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare, dar va sta mai puţin după gratii. Vezi cum scapă

După încheierea perioadei de 21 de zile, timp în care se află în carantină, George Becali urmează să afle de ce regim va avea parte. Din punct de vedere legal, finanţatorul Stelei ar trebui să fie încadrat într-un regim de detenţie semideschis, pentru că are de executat o pedeapsă mai mică de cinci ani.

Citeşte şi Becali, de la viaţa din palat la regimul de celulă. Cum va arăta traiul lui în penitenciar VIDEO

Regimul de detenţie semideschis oferă unui deţinut posibilitatea de a se plimba neînsoţit în spaţiile din interiorul penitenciarului, va putea ieşi la muncă în afara penitenciarului, unde va fi păzit de agenţi neînarmaţi, iar uşa celulei nu va fi închisă pe timpul zilei, potrivit România TV.

Citeşte şi Condamnarea lui Becali,în presa internaţională: Controversatul personaj a încercat să fugă în Israel

După stabilirea regimului de detenţie, lui Gigi Becali i se va căuta un coleg de celulă cu care să fie compatibil, atât la nivel intelectual, cât şi cultural.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată. În cazul finanţatorului echipei Steaua Bucureşti – condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Citeşte şi Reacţia lui Gigi Becali la AFLAREA SENTINŢEI: Negru de supărare, vizibil TRANSFIGURAT VIDEO

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.