Ce măsuri a luat MAI pentru a reduce aglomeraţiile de la centrele de paşapoarte

Ministerul de Interne şi-a suplimentat efectivele şi programul de lucru, pentru a evita pe cât de mult aglomeraţiile de la centrele de paşapoarte.

09 mart. 2022, 15:47
Ce măsuri a luat MAI pentru a reduce aglomeraţiile de la centrele de paşapoarte

Sunt cozi uriașe de câteva zile la centrele de pașapoarte din țară, în contextul crizei din Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat faptul că ”este o datorie a instituţiilor statului de a gestiona cu responsabilitate astfel de momente”.

”Este un drept legal al oricărui cetăţean român”, a continuat Dan Cărbunaru, întrebat despre cererea crescută de paşapoarte, din ultimele zile.

El a precizat că, pentru a veni în întâmpinarea acestui interes de a obţine paşapoarte de călătorie, Ministerul de Interne şi-a suplimentat efectivele şi programul de lucru, astfel încât să evite pe cât de mult aglomeraţiile şi să poată emite într-un ritm cât mai aproape de cenesitate documentele de călătorie.

”Este o datorie a instituţiilor statului de a gestiona cu responsabilitate astfel de momente”, a mai spus Cărbunaru.

Românii stau la cozi imense ca să își facă pașaport. Solicitările pentru eliberarea unui pașaport au crescut foarte mult de la izbucnirea războiului dintre Rusia și Ucraina. Site-ul pentru programări online funcționează foarte greu, iar în Capitală programări se mai pot face abia în mai şi iunie.

Citește și Aglomeraţie la direcţiile de paşapoarte. Programări se mai pot face abia în mai. PSD cere MAI suplimentarea resurselor pentru a răspunde mai rapid cererilor populaţiei

De ce documente ai nevoie pentru a-ţi face PAȘAPORT SIMPLU ELECTRONIC

Acest tip de act poate fi obţinut de persoanele majore cu domiciliul în România.

Acte necesare:

  • Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original.
  • Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original.
  • Documentul care face dovada achitării contravalorii paşaportului, în original, sau documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferente plăţii efectuate prin mijloace de plată online, completat pe numele titularului.
  • Paşaportul anterior, dacă acesta există.