Ce ne recomandă autoritățile în caz de cutremur. Evită urgent acest loc

România a fost în această dimineață cutremurată. Cutremurul s-a produs în jurul orei 6:50, a avut magnitudinea de 5,3 și adâncimea de 140 de km.

03 nov. 2022, 07:56
Ce ne recomandă autoritățile în caz de cutremur. Evită urgent acest loc

România a fost în această dimineață cutremurată. Cutremurul s-a mai simtit și în Ploiesti, Brașov, Brăila, Galați, Pitești și Iași. Până la această oră nu s-a înregsistrat o replică a cutremurului

Ce ne recomandă autoruitățile în caz de cutremur. Ce locuri să evităm cu orice preț

Inspectoratul pentru Situații de Urgență vine cu o serie de recomandări, în caz de cutremur. Primul lucru de care trebuie să țineți cont este să nu intrați în panică. Recomandarea autorităților este să evitați să ieșiți în momentul producerii seismului pe balcon, pe holuri sau pe casa scării blocului. Primul impuls atunci când se produce un cutremur este să ne panicăm și astfel nu mai putem gândi limpede cum să acționăm. Așadar, cu toate că este greu, nu vă panicați.

Cum să ne comportăm în cazul unui cutremur

Nu părăsiți încăperea. Chiar dacă faza seismică inițială are o durată redusă,  oricând se poate produce o replică a cutremurului. Evitați scările și holurile blocului. Deplasarea persoanelor pe scări în timpul unui seism poate fi extrem de periculoasă. Un alt sfat foarte important este să stați cât mai departe de ferestre pentru că se pot sparge foarte repede. Stați sub un toc de ușă sau sub o grindă, dacă se poate. Dacă nu aveți prin preajmă așa ceva puteți sta lângă un perete solid cu fața în jos. Închideți tot ce aveți cu sursă de foc în casă. Nu este deloc recomanda,t de asemenea, să ieșiți pe stradă, să săriți pe stradă sau să vă îmbulziți. Încercați pe cât posibil să vă feriți de tencuieli care pot cădea pe stradă. Încercați să mergeți către un loc sigur. În cazul în care vedeți o peroană rănită încercați să o ajutați și sunați la 112 de urgență.

Dacă din nefericire a vă aflați sub o tencuială care a căzut pe dumneavoastră, cel mai important este să vă protejați capul și apoi membrele. Sunați ulterior la 112 și chemați un echipaj de salvare.

Citește și: Scandalos! Sistemul RO-Alert n-a transmis niciun mesaj de avertizare pentru cel mai mare cutremur din ultimii ani din România! Mesajele asurzitoare vin de fiecare dată doar când plouă puternic sau bate vântul tare! Explicațiile halucinante ale lui Arafat!

Citește și: Cutremur cu magnitudine 5.3 în România. S-a simţit şi la Bucureşti