Ce nu ştiai că poţi trata cu ajutorul oţetului din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere este ideal pentru a da gust salatelor, însă beneficiile sale nu se opresc aici, căci este util și în ameliorarea simptomelor unor boli.

06 apr. 2016, 09:58
Ce nu ştiai că poţi trata cu ajutorul oţetului din cidru de mere

Reduce pofta de mâncare

Unul dintre beneficiile oțetului din cidru de mere este acela că reduce apetitul, fiind indicat persoanelor care se află la cură de slăbire. Un studiu efectuat de către cercetătorii britanici a arătat că persoanele care au consumat la masă și o salată care conținea oțet din cidru de mere s-au săturat mai repede, spre deosebire de celelalte.

Aliat împotriva problemelor digestive

Consumul de oțet de mere ajută la stimularea digestiei și la reînnoirea florei intestinale. Astfel, este util în ameliorarea simptomelor tulburărilor digestive precum constipația și balonările.

De asemenea, un studiu japonez spune că oțetul de cidru de mere poate preveni formarea ulcerului gastric. În cele din urmă, oțetul de cidru de mere este, de asemenea, foarte util în caz de intoxicație alimentară, deoarece ajută la distrugerea bacteriilor localizate în sistemul digestiv.

Pentru a profita la maximum de beneficiile sale asupra digestiei, cel mai bine este să diluezi 2 lingurițe de oțet de mere într-o ceașcă mare de apă caldă. Îndulcește, eventual, cu 2 lingurițe de miere și bea acest amestec cu o jumătate de oră înainte de masă.

Calmează durerile musculare

Dureri de spate, reumatism, entorse și alte neplăceri musculare pot fi ameliorate cu oțet de cidru de mere. Cea mai simplă metodă este de a turna două pahare mari de oțet în apa din cadă. De asemenea, poți adăuga un pumn de sare grunjoasă, pentru efecte maxime.

Util pentru a compensa mineralele pierdute de organism

Oțetul de cidru conține calciu, fosfor, fluor, sulf și fier. Medicul american DeForest Clinton Jarvis, convins de beneficiile acestuia, a creat „cocktail-ul lui Jarvis”. Acesta este băut în principal de către sportivi, permițându-le să recupereze mineralele eliminate în în urma transpirației, în timpul antrenamentului.

Acest cocktail poate fi utilizat pentru bolile care provoacă transpirație abundentă precum rujeola, de exemplu. Rețeta este simplă: se amestecă două lingurițe de oțet de cidru de mere în 250 ml de apă minerală bogată în sodiu, apoi se adaugă 2 lingurițe de miere. Se recomandă un pahar pe zi.

Află și alte leacuri inedite cu oțet de mere pe clicksanatate.ro