Ce nu trebuie să lipsească din meniul copiilor. Mihaela Bilic, sfaturi preţioase pentru părinţi

Mihaela Bilic a dezvăluit ce fel de mâncare nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al copiilor. De asemenea, nutriţionistul a prezentat patru metode prin care îi putem convinge pe cei mici să mănânce legume.

05 sept. 2022, 18:09
Ce nu trebuie să lipsească din meniul copiilor. Mihaela Bilic, sfaturi preţioase pentru părinţi

Ce nu trebuie să lipsească din meniul copiilor. Mihaela Bilic este de părere că ciorba sau supa nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al celor mici.

Ce nu trebuie să lipsească din meniul copiilor. Mihaela Bilic: „Includeți în meniul celor mici culoare și sănătate”

Citeşte şi Mihaela Bilic a dezvăluit secretul preparării unui ou sănătos VIDEO

Celebrul nutriţionist a dezvăluit patru metode prin care părinţii îşi pot convinge copiii să mănânce legumele.

„4 metode prin care puteți să “împrieteniți” copiii cu legumele

MIXAȚI legumele în supă cremă sau piure, au consistență cremoasă și se evită prezența bucăților mari, care ar putea să-i deranjeze pe cei mici

AMESTECAȚI porții mici de legumele cu cantități mai mari de paste făinoase, orez sau cartofi, în felul ăsta vor fi camuflate și trec neobservate

DECORAȚI și “condimentați”preparatele din legume cu ingrediente de nerefuzat: brânză rasă sau crutoane pentru supă, bucățele de jambon pentru fasolea verde, parmezan pentru orezul cu legume, ou ochi pentru spanac sau sos alb pentru conopida la cuptor.

RONȚĂIȚI împreună cu cei mici bastonașe de legume proaspete cu orice fel de sos: brânză, iaurt, ketchup, tzatziki, humus etc; de la broccoli conopidă dovlecei și ciuperci, până la ardei gras morcovi țelină și castraveți, orice se poate mânca crud!

Ca și preparate de bază, supa/ciorba nu trebuie să lipsească din meniul celor mici, fie că e vorba de masa de prânz sau de cină. Este metoda cea mai simplă de a mânca legume și a se hidrata în același timp. Țineți cont de preferințele lor: dacă iubesc structura omogenă atunci alegeți supa cremă, dacă le plac cubulețele de legume diferit colorate, atunci ciorba e varianta perfectă. Nu neglijați estetica, castronelul trebuie să fie frumos colorat și niciodată plin-ochi!

Vine toamna și odată cu ea anotimpul legumelor, includeți în meniul celor mici culoare și sănătate”, a scris nutriţionistul pe reţelele de socializare.

Citeşte şi Cât de bună pentru siluetă este, de fapt, pâinea neagră. Mihaela Bilic: „Pâinea albă este acuzată de toate relele, iar cea neagră pusă pe un piedestal”