Ce ofertă de salariu a primit o tânără pentru a spăla toaletele unui supermarket: „Pentru 14 ore de muncă pe zi?”

Ce ofertă de salariu a primit o tânără pentru a spăla toaletele unui supermarket. Venitul pentru munca în Italia poate fi o surpriză pentru cei care se angajează în domenii precum curățenia. Pentru o tânără de 24 de ani, dorința inițială de a fi ospătar într-un restaurant din Roma i-a lăsat un gust amar.

21 apr. 2024, 15:27
Ce ofertă de salariu a primit o tânără pentru a spăla toaletele unui supermarket: „Pentru 14 ore de muncă pe zi?”
Ce ofertă de salariu a primit o tânără pentru a spăla toaletele unui supermarket

Ce ofertă de salariu a primit o tânără pentru a spăla toaletele unui supermarket. Ea a decis să se angajeze și a descoperit că, printre sarcinile ei, se numără și curățarea grupurilor sanitare. Inițial, tânăra aplicase pentru postul de ospătar la un restaurant din Roma.

Citește și: Românii din Italia, sărăciți după pandemie. Banii trimiși rudelor din țară scad de la an la an

Ce ofertă de salariu a primit o tânără pentru a spăla toaletele unui supermarket

Cu un salariu de aproximativ 50 de euro pentru 14 ore de muncă pe zi, tânăra se întreabă dacă această sumă este într-adevăr justă pentru efortul și timpul investit în curățarea grupurilor sanitare. Cu toate acestea, aceasta este realitatea pentru mulți lucrători din domeniul serviciilor, care se luptă să supraviețuiască cu venituri insuficiente și condiții de muncă dificile.

50 de euro pentru 14 ore de muncă pe zi doar pentru curățarea toaletelor?”, a întrebat uimită tânăra de 24 de ani.

Într-o altă situație similară, o altă tânără a fost pusă în fața unei oferte de angajare la un supermarket, cu un salariu lunar între 500 și 900 de euro. Cu toate acestea, după ce i s-au expus condițiile de muncă și programul, tânăra a considerat oferta drept „o bătaie de joc” și a refuzat categoric. Este evident că mulți tineri în Italia sunt conștienți de valoarea muncii lor și nu sunt dispuși să accepte salarii sau condiții de muncă care nu reflectă eforturile lor și necesitățile lor.

Ea a considerat că salariul oferit era pur și simplu nedemn, așa că a decis să nu accepte oferta. Anunțul de angajare specifica un salariu lunar cuprins între 500 și 900 de euro. Cu toate acestea, după ce angajatorul a contactat-o și i-a detaliat condițiile de muncă și programul, tânăra a decis ferm să nu continue cu procesul de angajare.