Ce pastă de dinţi ţi se potriveşte

Cand cauti o pasta de dinti, multitudinea de optiuni existente te poate coplesi. Trebuie sa alegi o pasta destinata eliminarii tartrului sau una cu fluor? Poate o pasta de dinti cu efect dublu, una care iti va albi dintii sau poate una cu ingrediente naturale. Cand vine vorba de alegerea celei mai bune, este important sa te gandesti la nevoile tale si cum anume pasta de dinti aleasa te poate ajuta sa-ti mentii zambetul stralucitor. Iata cum poti determina ce pasta de dinti ti se potriveste.

16 aug. 2015, 08:01
Ce pastă de dinţi ţi se potriveşte

Ingrediente din pasta de dinti

Fie ca este vorba de o pasta sau un gel, cateva ingrediente sunt folosite in majoritatea celor existente pe piata. Acestea includ:

Agenti abrazivi – anumite substante abrazive, precum carbonat de calciu si silicati ajuta la eliminarea resturilor de produse alimentare, placii bacteriene si a petelor.

Arome– indulcitorii artificiali sunt de multe ori adaugati in pasta de dinti pentru un gust placut; desi tindem sa echivalam aroma de pasta de dinti cu menta, exista si alte variante: de scortisoara, lamaie si chiar cu aroma de guma de mestecat din copilarie.

Agenti umectanti – pasta de dinti adesea contine substante care previn ca aceasta sa se usuce, cum ar fi glicerol sau sorbitol.

Agenti de ingrosare – substantele care ofera acea textura specifica pastei de dinti, dar si mentinerea ei dupa ce tubul a fost deschis.

Detergenti – sulfatul de sodiu lauril este adaugat pentru ca pasta de dinti sa formeze spuma.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi OBICEIURI care îţi pot distruge dinţii