Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, după o viață în învățământ. „Nu ne plângem de nimic”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie primește de la stat. Femeia cunoscută drept "cea mai bătrână mamă din România" spune că nu o duce rău deloc cu banii.

07 mart. 2023, 13:04
Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, după o viață în învățământ. „Nu ne plângem de nimic”

Adriana Iliescu este considerată a fi cea mai în vârstă mamă din lume. În data de 16 ianuarie 2015, după ce a născut-o pe Eliza Maria Bogdana la vârsta de 67 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor.

Adriana Iliescu, în vârstă de 84 de ani, a lucrat o viață în învățământ, a fost profesor universitar. A predat limba română, a fost și autoare de povești pentru copii. Pentru munca ei, fosta profesoară primește lunar de la stat 5.000 de lei.

„Nu este o perioadă geroasă, de unde ger și frig? E chiar bine afară! În casă avem căldură, avem apă caldă, ne este bine, nu ducem lipsă de nimic. Nu ne plângem de nimic. M-a ajutat bunul Dumnezeu, am fost profesor universitar și am o pensie de 5.000 de lei pe lună, nu am probleme cu banii. Păcatul meu ar fi să zic că o duc greu financiar”, a declarat Adriana Iliescu.

Adriana Iliescu spunea, cu câțiva ani în urmă, că primește lunar și o indemnizație de la Uniunea Scriitorilor.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică, ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, a mai spus ea.

Citește și Eliza, fiica celei mai bătrâne mame din România a ajuns la facultate! Cum arată acum o zi din viața ei! Cu ghiozdanul la metrou și cu căști este o studentă în toată regula! Mama ei are 84 de ani

Eliza, fiica Adrianei Iliescu, e o studentă model

Eliza Iliescu este o studentă model. După ce a absolvit liceul cu media 9.50, fiica Adrianei Iliescu s-a înscris la două facultăți din București și se pare că pune foarte mare accent pe studii. Eliza Iliescu își dorește să calce pe urmele mamei sale și să devină profesoară atât de limba şi literatura română, cât şi de limba engleză.

În acest sens tânăra face eforturi mari și deși urmează cursurile a două facultăți, fiica celei mai bătrâne mame din România nu își neglijează studiile. Chiar dacă este extrem de cunoscută, Eliza Iliescu este o studentă normală care vrea cu orice preț să își atingă scopul, iar pentru asta pune foarte mare accent pe studii.

„Am intrat la Litere. Vreau să fiu profesoară de limba română și engleză. E o facultate frumoasă. Îmi doresc să fiu o studentă cu rezultate bune la învățătură. Îmi place ceea ce o să fac, tocmai de aceea mi-am și ales această facultate, din cadrul unei Universități prestigioase din București”, a declarat Eliza Iliescu, potrivit Impact.