Ce pensie are, de fapt, Gigi Becali. Latifundarul din Pipera este în topul celor mai bogați vârstnici din România

Faptul că Gigi Becali este putred de bogat nu mai este un secret pentru nimeni, totuși, pe lângă afacerile sale, acesta bagă luna în buzunar și pensia. De altfel, el se numără în topul românilor cu cele mai mari pensii. Iată cât câștigă Latifundarul din Pipera în fiecare lună.

23 dec. 2023, 18:27
Ce pensie are, de fapt, Gigi Becali. Latifundarul din Pipera este în topul celor mai bogați vârstnici din România
Ce pensie are, de fapt, Gigi Becali. Latifundarul din Pipera este în topul celor mai bogați vârstnici din România

Gigi Becali beneficiază de una dintre cele mai substanțiale pensii din România, chiar dacă nu s-a angajat la clubul pe care îl patronează de 20 de ani, FCSB. Milionarul din Pipera își asigură bătrânețea prin intermediul unei pensii private deloc de neglijat, de care beneficiază lunar.

Citește și: Cât va costa cea mai ieftină asigurare RCA în 2024. Cine va plăti cele mai mari tarife

În plus, el anticipa că va primi lunar aproximativ 2.500 de euro din pensia de europarlamentar. Această sumă se adaugă la pensia sa de la statul român. Potrivit informațiilor de pe ziare.com, Gigi Becali a început să contribuie lunar cu 50.000 de euro la un fond privat de pensii din România încă din 2008. Dacă nu a întrerupt această contribuție, se estimează că încasează lunar în jur de 45.000 de euro din această pensie privată și că ar putea beneficia de această sumă timp de 30 de ani.

În plus față de pensia privată, Becali primește și o pensie de la statul român, deși aceasta nu ar fi foarte consistentă, ținând cont că nu și-a încheiat mandatul de parlamentar din cauza unei condamnări la închisoare în 2013. În 2012, Gigi Becali a fost ales deputat în Parlamentul României, dar a fost condamnat definitiv, iar acest lucru a dus la încetarea de drept a mandatului său de parlamentar.

Dacă nu ar fi avut această condamnare, ar fi fost eligibil pentru o pensie de stat de aproximativ 4.000 de euro conform deciziei Curții Constituționale de la finalul lunii noiembrie a anului respectiv, care a confirmat că foștii și actualii parlamentari păstrează dreptul la pensiile speciale.

Cu toate acestea, Gigi Becali a declarat faptul că regretă că a renunțat la mandatul său din Parlamentul European și a lansat chiar o ipoteză uluitoare, susținând că ar fi vrut să își reia mandatul, deși acest lucru era imposibil.

„Am făcut o mare greşeală că m-am retras din mandatul de europarlamentar, că nu aveau curajul să facă asta. M-am retras, am zis că vreau să lupt pentru ţara mea. Am ieşit, iar de acum încolo vreau să lupt pentru familia mea. Nu mi-am dat seama, am fost un idealist şi am greşit. Îmi pare rău că m-am retras din mandatul de europarlamentar. Acum, am pus nişte avocaţi să se intereseze dacă pot să îmi reiau mandatul, pentru că demisia eu nu mi-am dat-o de acolo”, spunea Gigi Becali, după plecarea din Parlamentul European.

Citește și: Mihai Mărgineanu, mesaj neașteptat pentru Dorinel Umbrărescu în pragul Crăciunului: „ Vreau să urez tot ce sunt eu în stare să urez ca să se întâmple”