Ce pensie are Ion Iliescu. Cât primeşte pentru contributivitate şi cât este pensia specială

Ion Iliescu, fostul președinte al țării şi primul om care a condus România după îndepărtarea regimului comunist, are o pensie destul de importantă.

14 ian. 2021, 10:44
Ce pensie are Ion Iliescu. Cât primeşte pentru contributivitate şi cât este pensia specială

Ion Iliescu are o pensie care îi asigură un trai liniştit, dar ar putea avea ceva probleme dacă parlamentarii se decid, în cele din urmă, să taie pensiile speciale. De-a lungul timpului, Ion Iliescu a deținut mai multe funcții importante, ceea ce înseamnă acum și o pensie pe măsură.

Ion Iliescu, pensie de aproape 2.000 de euro pe lună

Ion Iliescu încasează o pensie de 3.916 lei, dar beneficiază și de o indemnizație pentru ocuparea funcției supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei. Astfel, fostul preşedinte al României încasează aproape 2.000 de euro pe lună, bani care îi asigură o bătrânețe liniștită. Conform ultimei declarații de avere, Ion Iliescu deținea și un apartament în Capitală. Acesta a fost cumpărat în 1996. De asemenea, fostul președinte a precizat că are și nu mai puțin de 16 tablouri ale unor pictori români și mici obiecte de artă, scrie Fanatik.

Ce avere are Ion Iliescu şi cine va moşteni tot ce are fostul Preşedinte. Nina şi Ion Iliescu nu au niciun copil

Nina Iliescu, soția lui Ion Iliescu, a dezvăluit în 2019 ce pensie ia lună de lună de la statul român. „Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață… Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2.000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, spunea Nina Iliescu.

Ion Iliescu a absolvit Liceul Spiru Haret din București în anul 1949. A mers apoi să studieze mecanica fluidelor la Institutul Politehnic București, după care a urmat o specializare la Institutul Energetic al Universității din Moscova.