Ce pensie primeşte Marina Voica. Nu primeşte niciun ajutor din partea statului: „În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea”

Ce pensie primeşte Marina Voica. În vârstă de 85 de ani, artista se declară mulţumită de viaţa pe care o duce acum şi spune că nu are probleme financiare, chiar dacă nu primeşte niciu fel de ajutor din partea statului.

12 iul. 2022, 19:21
Ce pensie primeşte Marina Voica. Nu primeşte niciun ajutor din partea statului: „În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea”
Ce pensie primeşte Marina Voica

Ce pensie primeşte Marina Voica. Cântăreaţa a trăit o bună perioadă de timp alături de  Viorel Teodorescu, un medic cardiolog renumit, care a decedat în urmă cu ceva ani, iar artista primește lunar o pensie de urmaș în valoare de aproximativ 1900 de lei.

Citeşte şi: Marina Voica s-a recuperat complet după operația pe cord deschis suferită în urmă cu un an: „A fost o mare cumpănă, dar am avut zile”

Ce pensie primeşte Marina Voica

Pe lângă pensia de urmaș, Marina Voica primește lunar de la Ministerul Culturii o indemnizație de merit. Conform legislației în vigoare, indemnizația de merit reprezintă de trei ori valoarea salariului minim brut pe țară, adică aproximativ 6900 de lei. Pe deasupra, această indemnizație este neimpozabilă. La un calcul simplu, venitul artistei ajunge la aproape 9000 de lei pe lună. Deşi nu are pensie de la stat, se descurcă foarte bine cu veniturile pe care le are.

Nu mă plâng nici din punct de vedere material, chiar dacă nu am pensie de la stat. Am fost artist liber profesionist. Mă mulțumesc cu pensia de urmaș. Și, mulțumită Ministerului Culturii, primesc o indemnizație de merit. Datorită valorii recunoscute de public a muncii mele și a vechimii în activitatea artistică. Nu am probleme cu partea materială.

Nu am regrete, iar cea mai mare împlinire a vieții mele este că trăiesc, că mă bucur de lumea noastră. Am dus o viață cu bucurii, cu necazuri, ducem o luptă permanent, ne facem că nu observăm ceea ce ar putea să fie rău, suferim dar mergem înainte că așa merge viața. În viață trebuie să te lupți cu nedreptatea. Nu-i așa? Este cel mai mare dușman al omului.

Fiecare om are câte o nedreptate pe care trebuie să o îndure. Eu îmi fac dreptatea mea, cred că este cel mai pozitiv lucru pentru care sunt iubită, pentru energie…Nu optimism, că eu nu sunt optimistă. Eu sunt poate realistă și încerc să văd lucrurile așa cum sunt’’, a declarat Marina Voica, potrivit Antena Stars.