Ce pensie primeşte Theodor Stolojan la 78 de ani. Ce spune despre contribuția de 10% pentru sănătate

Theodor Stolojan, fost premier al României, este de acord cu introducerea obligativității ca cei cu pensii de peste 4.000 de lei să plătească 10% contribuții la sănătate.

07 ian. 2022, 21:44
Ce pensie primeşte Theodor Stolojan la 78 de ani. Ce spune despre contribuția de 10% pentru sănătate

Ce pensie primeşte Theodor Stolojan la 78 de ani. Politicianul liberal încasează lunar circa 5.000 de lei pensie şi spune că avem un regim fiscal total incoerent, total inechitabil.

Ce pensie primeşte Theodor Stolojan la 78 de ani

Ajuns la vârsta de 78 de ani, fostul premier se  bucură de statutul de pensionar. Thedor Stolojan s-a declarat nemulțumit însă de cum merg lucrurile. „Pensiile speciale sunt o porcărie făcută de politicenii români, grupuri de interese care au putut determina Parlamentul să ia astfel de măsuri. Pentru ce trebuie să ia primarul pensie specială, de ce judecătorul? Pentru că el oricum are un salariu mare. Putem da şi noi parlamentarilor, judecătorilor, dar contează măsura, în toate. Noi am ajuns în situaţia aberantă în care cumulează în ultimul an, bagă bonusuri, şi ajung cu pensia mai mare decât salariul”, a mai declarat Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan, adevărul despre lacrimile lui Traian Băsescu. De ce a plâns fostul preşedinte la  momentul „Dragă Stolo!”

Theodor Stolojan are o pensie de 5.000 de lei şi spune că este de acord cu măsura impusă de la 1 ianuarie 2022, de a introduce contribuția de 10% la pensiile mai mari de 4.000 de lei.  „Eu sunt pensionar, am o pensie de 5.000 de lei, am fost prim-ministru… pe bază de contribuţie. S-a introdus din 1 ianuarie 2022, că ce depăşeşte 4.000 de lei, voi plăti contribuţiile de sănătate. Sunt perfect de acord, mi se părea o aberaţie să nu plătesc contribuţiile de asigurări de sănătate. Toţi pensionarii, dacă au o pensie mică, trebuie să plătească statul pentru el, dacă vrea să îl scutească de plata contribuţiei”, a declarat Theodor Stolojan.