Ce pot face un contratenor şi o balenă. Vei fi uimit VIDEO

Renumitul contratenor francez Philippe Jaroussky a 'cântat' în duet cu balena albă 'Yulka' la acvariul din oraşul spaniol Valencia, scrie ziarul 'La Vanguardia', menţionând că interacţiunea dintre om şi animalul acvatic a fost posibilă întrucât această specie de cetacee poate emite până la 32 de sunete diferite, care se aud atât în apă, cât şi în exterior.

03 oct. 2014, 18:20

Înainte de a dialoga prin limbajul universal al muzicii, artistul de 36 de ani – considerat drept ‘Farinelli al secolului al XXI-lea’ – a avut un prim contact vizual, prin geamul acvariului, cu beluga cu vârstă de 15-20 de ani. Apoi, aşezat pe o platformă situată deasupra bazinului, Jaroussky a intrat în legătură cu ‘Yulka’ prin câteva vocalize, urmate de arii baroce interpretate aproximativ 20 de minute. La acestea a adăugat şi numeroase mângâieri primite cu plăcere de balenă, care a ‘cântat’ şi ea.

Citeşte şi SPECTACULOS. Migaloo, balena albă, şi-a făcut apariţia pe coasta Australiei VIDEO

Ideea acestui inedit duo a venit de la soprana Cecilia Bartoli, care a observat, cu prilejul unei vizite la acvariul din Valencia, că belugile scoteau sunete diferite în funcţie de partea corpului pe care erau atinse cu tandreţe. Philippe Jaroussky a analizat o înregistrare cu sunetele emise de balene şi a propus realizarea originalului duet.

Vezi şi Fotografia zilei: Balena care scuipă foc

După concert, el şi-a lăudat partenera, pentru că reuşeşte să emită aproximativ 25 de sunete diferite şi face acest lucru ‘cu plăcere şi emoţie’.