Ce preţuri au magazinele ANAF. Cum îţi poţi cumpăra o casă sau o maşină confiscată

Magazinele ANAF, prin care statul vinde bunurile confiscate, sunt printre cele mai frecventate de români, dar nu sunt mulţi care şi cumpără ceva după ce le trec pragul.

10 nov. 2017, 21:34
Ce preţuri au magazinele ANAF. Cum îţi poţi cumpăra o casă sau o maşină confiscată

Majoritatea bunurilor sunt de o calitate îndoielnică, iar preţurile sunt destul de ridicate.

Potrivit renasterea.ro, la magazinul ANAF din Timişoara, amplasat la parterul instituţiei de pe strada Gheorghe Lazăr, se vindeau periuţe de dinţi pentru copii, cu baterie, la 30 de lei (faţă de 45, cu cât se găsesc în alte magazine), pastă de dinţi cu doi lei mai scumpă decât în farmacii (!), şosete de vară la doi lei perechea, router la 450 de lei, şampon la 12 lei.

Potrivit legislaţiei în vigoare, ANAF este obligată să scoată la vânzare toate produsele obţinute în urma confiscării, exceptând ţigările netimbrate, care sunt distruse, scrie businessmagazin.ro.

Maşinile şi locuinţele se vând la licitaţie (printr-o procedură extrem de anevoioasă), iar metalele preţioase ajung doar la anumite bijuterii.

Surse din cadrul ANAF Timişoara au povestit pentru publicaţia citată mai sus că ultimul stoc de bijuterii din aur pus la bătaie de instituţie a fost foarte greu vândut şi a ajuns la un magazin de profil din Constanţa. Motivul?

Piesele – modele vechi – nu aveau căutare pe piaţa din Timişoara, patronii bijuteriilor din oraşul de pe Bega susţinând că n-ar fi avut cui să le vândă, ci doar să le topească.